Superstjärnan i kokainskandal – här är hans förklaring till omtalade videon

.

Jevgenij Kuzentsov är i blåsväder.
På nätet cirkulerar nu en video där den ryske världsstjärnan sitter bredvid två linor kokain.
– Jag kan inte ta ansvar för saker som sker bredvid mig. Jag har aldrig använt droger, säger han.

Jevgenij Kuznetsov är en av Ryssland och hela världens hetaste hockeystjärnor.

Syns på video med kokain

Förra året var han en given orsak till Washington Capitals Stanley Cup-guld och under maj var han med i Rysslands VM-trupp i Slovakien.

Men nu är han i händelsernas centrum av en helt annan anledning.

190521 Yevgeny Kuznetsov of Russia during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship game between Sweden and Russia on May 21, 2019 in Bratislava.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

I en video som fått stor spridning på nätet så ser man Kuznetsov sitta vid ett bord och prata i telefon.

På bordet ligger två linor med vitt pulver, någonting som tros vara kokain, uppradade bredvid en ihoprullad sedel.

”Har aldrig använt droger”

Världsstjärnan slår dock tillbaka mot videon, och menar att det inte är hans.

– Ja, jag har sett videon som sprids på internet. Jag kan inte ta ansvar för saker som sker bredvid mig. Jag har aldrig använt droger. Om någon undrar så är jag redo att genomgå ett medicinskt test när som helst, säger Kuznetsov till Sport-Express, enligt Aftonbladet.

170126 Capitals Evgeny Kuznetsov under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och Washington Capitals den 26 januari 2017 i New Jersey.
Foto: Bildbyrån

Enligt den ryske centern så är videon filmad i Las Vegas förra året, efter Washington Capitals Stanley Cup-guld – och alltså inte i samband med årets hockey-VM.

– Jag var i det rummet eftersom några jag känner bodde där. När jag insåg vad som pågick där inne ringde jag en kompis och gick därifrån så fort jag kunde. Det är tråkigt att det här klippet sprids just nu – efter ett nederlag med vårt ryska landslag. Jag har ingenting att dölja, låt det ligga på samvetet för personen som lagt ut videon, säger Kuznetsov.

Washingtons uttalande

Även Washington Capitals har uttalat sig, men är fåordiga om videon.

”Vi är medvetna om filmen med Jevgenij Kuznetsov som cirkulerar på sociala medier. Vi håller just nu på att samla information och har inga vidare kommentarer i nuläget”, säger klubben i ett uttalande.

Kuznetsov gjorde den gångna säsongen 72 poäng på 76 spelade matcher.

Totalt har han noterats för imponerande 337 poäng på 416 matcher.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);