Klart! Förre JVM-hjälten återvänder till Sverige från Nordamerika – här är nya klubben

.

Han gjorde tre raka JVM för Sverige – innan han lämnade för NHL.
Nu har Jens Lööke bestämt sig för att återvända hem igen.
22-åringen lämnar Nordamerika och är överens med Timrå.

Jens Lööke spåddes en lysande framtid när han slog igenom och gjorde SHL-debut redan som 17-åring för Brynäs. Efter det deltog han i tre raka JVM med Juniorkronorna och skrev sedan NHL-kontrakt med Arizona Coyotes 2017.

Gjort 120 matcher i AHL

Men de två säsongerna i Nordamerika har inte resulterat i någon NHL-match än. Istället har Lööke gjort hela 120 matcher i AHL för farmarlaget Tucson Roadrunners. Men nu är tiden i Nordamerika över för 22-åringens del.

Jens Lööke, Timrå
161228 Sveriges Sebastian Ohlsson, Jens Lööke, David Bernhardt, Lucas Carlsson och Rasmus Asplund jublar efter 4-2-målet under ishockeymatchen i JVM mellan Schweiz och Sverige den 28 december 2016 i Montreal.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87370

För det är dags för Jens Lööke att återvända hem till Sverige igen. Men det blir inte spel i Brynäs utan förre JVM-svensken väljer en annan gammal klubb.

Helt klar för Timrå igen

Nämligen Timrå i HockeyAllsvenskan. I dag blev Lööke presenterad av sin nya klubb.
– Det känns helt underbart att vara tillbaka i Timrå igen! Jag trivdes väldigt bra senast jag var här i Timrå, både i laget och i staden så det är jätteskönt att få allt klart nu och jag ser fram emot en säsong för att försöka ta Timrå tillbaka till SHL igen, säger han till klubbens webbplats.
– För egen del känns det som att jag har mognat ännu mer och är redo för att ta nästa kliv i min utveckling. Det känns som att jag har en hel del i mitt offensiva spel som jag kan få ut här så det ska bli fruktansvärt kul att komma tillbaka igen!

Jens Lööke, Timrå
151226 Sveriges Jens Lööke under ishockeymatchen i junior-VM mellan Schweiz och Sverige 26 december 2015 i Helsingfors.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87122

Även Timrå IK är väldigt nöjda med att få tillbaka en AHL-rutinerad Lööke till föreningen i jakten på att nå SHL igen.
– Det känns fantastiskt kul att Jens vill komma tillbaka till Timrå IK. Han har två säsonger över atlanten i bagaget nu och har utvecklat sitt spel sedan han var här sist. I Jens får vi en spelskicklig forward, säger sportchefen Kent Norberg i ett uttalande om nyförvärvet.

Kontraktet gäller över säsongen 2019/20.

LÄS MER: Lämnade SHL-klubben i går – här är stjärnsvenskens nya lag

Frölundas stora glädjebesked efter alla spelartapp – guldhjälten så gott som klar

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);