Här är målet som tänder Liverpools hopp i CL-semin: ”Game on!”

.

Liverpool är tillbaka i kampen om en finalplats i Champions League.
Divock Origis tidigare 1-0 mål tänder hoppet för hemmalaget på Anfield.
– Det var precis vad Liverpool och matchen behövde, säger Glenn Strömberg i Viasats sändning efter Liverpools tidiga ledningsmål.

Liverpool åkte på en blytung förlust borta mot Barcelona i det första semifinalmötet. ”Barca” tog hem segern med 3-0, det bland annat efter en makalös frispark från Lionel Messis vänsterfot.

Liverpool i ledning

Till returen på Anfield ikväll hade Liverpool redan två tunga avbräck. Mohamed Salah och Roberto Firmino kom inte till start och chanserna att ta sig vidare såg betydligt mindre ut.

Men Liverpool fick en drömstart framför hemmamötet på Anfield.

Divock Origi spräcker nollan

Sadio Mané snappade upp en boll på offensiv planhalva och hittade fram till Jordan Henderson som drog till inifrån straffområdet.

Returen letade sig ut till Divock Origi som satte 1-0 redan i den sjunde matchminuten.
– Det är game on, skrek kommentatorn Niklas Holmgren i Viasats sändning.
– Det var precis var Liverpool och matchen behövde, tilläger Glenn Strömberg.

Lionel Messi fick bara minuter efter Liverpools ledningsmål ett kanonläge att kvittera, men Joel Matips brytning var av världsklass.

För hemmalaget kom Andy Robertsson närmast att utöka ledningen i den första halvleken. Det stenhårda skottet vobblade rejält i en lurig bana men Marc-André ter Stegen i Barcelonas mål parerade.

Liverpool leder med 1-0 i paus. Matchen pågår.