Frölundas stortalang ber om ursäkt – efter omtalade guldhånet

.

Gustav Lindström hånade Djurgården mitt under Frölundas guldfirandet.
Nu ber backtalangen om ursäkt.
– Jag önskar att jag kunde få det ogjort men det är svårt nu, säger han till GP.

Gustav Lindström har inte hymlat med sina sympatier för Djurgården.

Backtalangen, som den gångna säsongen gjorde 46 matcher för Frölunda i SHL och SM-slutspelet, har en Djurgårds-tatuering på armen och hans morbror är Dif-legendaren Marcus Ragnarsson.

Öppen med Dif-sympatier

Att hans första SM-finaler skulle spelas mot just Djurgården var således speciellt.

– När jag var liten växte jag ju upp med Djurgården och kollade mycket matcher med mormor och morfar, och det är därifrån som mitt intresse kom, sa han inför finalserien, enligt GT.

Foto: Bildbyrån

Men mitt under Frölundas guldfirandet på Götaplatsen kom Lindström med en pik till sin ”favoritklubb”.

På scenen tog han, enligt GP, mikrofonen och drog igång ramsan ”Inget SM-guld för Djurgården!”.

”Önskar jag kunde få det ogjort”

Ramsan blev omtalad och många Dif-supportrar reagerade, vilket fick Lindström att själv gå ut på Twitter för att be om ursäkt.

Nu berättar han om händelsen.

– Det var absolut inte meningen att håna Djurgården. Jag tänkte att det var en rolig grej och att alla vet att jag håller på Djurgården och det blev fel helt enkelt. Djurgården har betytt hur mycket som helst för mig hela livet och det är tråkigt att det blev så. Jag önskar att jag kunde få det ogjort men det är svårt nu, säger han till GP.

Lämnar för spel i Nordamerika

Under tisdagen kom beskedet att Gustav Lindström är en av sex spelare som lämnar Frölunda.

Var han spelar nästa säsong är oklart, men backtalangen är kontrakterad av Detroit Red Wings och han har hopp om speltid.

– Det kommer bli USA för mig. Jag har haft möten med sportchefen nu och så och det är bestämt att jag inte kommer vara kvar i Frölunda. Detroit vill ha över mig till nästa år och jag känner själv att det är en bra tid att vara där, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);