När Dick Axelsson inte pallade med fyspasset – och slapp undan på allra skönaste sätt

Dick Axelsson var inte jättepeppad på fysträningen i Färjestad.
Nu berättar Viasat-profilen Erik Granqvist om när forwarden slapp undan en fysträning 2011 – och gömde sig på det galnaste stället.
– När vi öppnade den boxen så låg han där i fosterställning, berättar Granqvist för Sportbladet.

I höstas bytte Dick Axelsson Karlstad mot Stockholm. Flyttlasset gick från Färjestad till Djurgården där han i år kan vara med och spela hem klubbens första SM-guld sedan 2001.

Stark säsong i Djurgården

Förutom några skadeavbrott har Dick Axelsson blivit en viktig pjäs i Djurgårdens lagbygge. Totalt har det blivit  36 poäng på 51 matcher och i semifinalserien tog han hand om hjälterollen.

i190418 Djurgårdens Dick Axelsson jublar efter 1-2 under semifinal 7 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och Djurgården den 18 april 2019 i Karlstad.
Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

I den sjunde avgörande matchen borta mot sin gamla klubb Färjestad gjorde han matchavgörande 2-1 och stod även för en assist.

Kan ta tredje SM-guldet

I finalserien mot Frölunda har det blivit ett mål för 32-åringen. Ett guld hade inneburit hans totalt tredje SM-titel i karriären och de två tidigare togs i Färjestad.

Under guldåren var han lagkamrat med Rickard Wallin och hade Erik Granqvist som assisterande coach, två profiler som i dag agerar experter i Viasat.

I en intervju med Sportbladet bjuder den sistnämnda på en helskön anekdot om tiden tillsammans med Dick Axelsson i FBK.

Gömde sig – i tvättkorg

Dick Axelsson var inte den som älskade gymmet och en dag innan ett fyspass, vad Granqvist tror var inför slutspelet, var forwarden spårlöst försvunnen.

Granqvist minns tillbaka:
– Så vi fick leta och leta. Till slut så var det en liten box där det fanns uppvärmningskläder och så, när vi öppnade den boxen så låg han där i fosterställning nere i den där lilla lådan och gömde sig från att vara med på fysen, berättar han för Sportbladet.

I kväll ställs Frölunda och Djurgården mot varandra i den tredje finalmatchen. Djurgården vann senast i tisdags hemma i Globen med klara 5-1 och kvitterade matchserien.

Hyllas av Rickard Wallin

Nu ställs lagen återigen mot varandra i Scandinavium.

Inför matchen väljer Rickard Wallin att hylla sin före lagkamrat till skyarna.
– Det är ju en sådan kille man måste ha råd att ha i ett lag för att kunna avgöra matcherna. Om de inte hade haft Dick Axelsson i Djurgården så hade de inte varit i SM-final nu, säger Wallin till Sportbladet.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

   

LÄS MER: SHL-klubben presenterat andra nyförvärvet – backen kritar på för två år

Bekräftat: Centern lämnar för ligakonkurrenten – klar för tredje SHL-klubben på ett(!) år

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);