Topplaget spänner musklerna – plockar in duon från SHL-klubben

Oskarshamn jagar AIK i toppen av Hockeyallsvenskan.
Nu har man gjort klart med två lån från SHL.
Målvakten Jesper Eliasson och backen Kalle Johansson lånas in.

Efter en riktigt stark höst har Oskarshamn lagt sig i en kanonposition inför vintern. Laget ligger tvåa i Hockeyallsvenskan, fem poäng efter serieledande AIK.

Eliasson till Oskarshamn

Tidigare i veckan fick man beskedet att lagets målvakt Adam Åhman är klar för JVM-spel. Det gör att man nu plockar in en ersättare.

Oskarshamn meddelar via sin hemsida att Växjö Lakers-målvakten Jesper Eliasson lånas in fram till den 6 januari när turneringen är färdigspelad.

18-åringen, som draftades i åttonderundan av Detroit i somras, har stått för fina insatser i klubbens J20-lag och får nu chansen på seniornivå i Hockeyallsvenskan.
– Eliasson är en talangfull målvakt som också har lite juniorlandskamper under bältet. Han har gjort det bra i Växjö och blir ett stabilt tillskott till truppen under JVM när Åhman är borta, säger Oskarshamns sportchef PerKenttä om lånet.

Men det är inte bara en målvakt från Växjö som kommer in. Oskarshamn lånar även Kalle Johansson från samma SHL-klubb.

Succébacken lånas in

Backen, som gjorde stor succé i Oskarshamn i fjol, har inte fått någon vidare speltid i Växjö och får ny chansen i sitt gamla lag i stället

Det är ännu inte bestämt hur länge 25-åringen stannar i föreningen.
– När det blev snack om en utlåning var det bara Oskarshamn som gällde. Jag behöver speltid för att fortsätta utvecklas och jag trivdes fantastiskt bra här förra säsongen. Det är såklart i SHL och med Växjö jag vill spela i första hand, men jag är också jätteglad över att få komma tillbaka hit, säger Kalle Johansson.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/DkC6oheRTsZ0vRxo2kdGIxr6qdR3ZEGJE6O_-5XydjQK8K7zvP7EK0tuXbX_zb4N?autoplay=1&loop=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER:

Leksands tunga förstärkning: Värvar från SHL-klubben

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);