Andreas Johansson gör comeback i båset – tar plats i klassiska klubben

Andreas Johansson lämnade svensk hockey efter tiden i Modo.
Nu är han tillbaka.
Färjestads junioransvarig Greger Artursson bekräftar att Johansson blir ny J20-tränare i Färjestad.

Det var i februari förra året som Andreas Johansson fick lämna tränarjobbet i Modo. Laget gick tungt i serien och sedan dess har Johansson bland annat varit expert.
Men nu är tränaren tillbaka i båset.
MrMadhawk rapporterar att Johansson tar över som ny J20-tränare i Färjestad. Detta bekräftas även av klubbens junioransvarig Greger Artusson.
– Jag kan bekräfta att vi gör en förändring och att Andreas kommer att ansluta till oss, säger Färjestads junioransvarige, Greger Artursson.

Missade Topp10-serien

Färjestads J20-lag missade att ta sig vidare till Topp10-serien, den som sedan leder vidare till slutspel och en rankad plats.
Det är en anledningarna till varför Johansson nu plockas in.
– Det var en målsättning, men jag tycker ändå vi varit bra med. Men alla i föreningen är överens om att mer finns att hämta ut, säger Artursson.

161116 Modos tränare Andreas Johansson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Södertälje och Modo den 16 november 2016 i Stockholm.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106

Det är en av anledningarna till att Johansson nu plockas in i klubben i vilken han varit aktiv som både spelare och assisterande tränaren i SHL.

Tillbaka fem år senare

45-årige Johansson, med över 350 NHL-matcher på meritlistan, var assisterande tränare i klubben under två och en halv säsong. Han lämnade under mitten av säsongen 2013/2014, men nu är han alltså tillbaka fem år senare.

Färjestads J20-lag blir inte en allt för främmande utmaning för den förre Modo-tränaren. Johanssons son Wilson är en av lagets främsta poängplockare under säsongen och har även fått göra SHL-debut.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/DkC6oheRTsZ0vRxo2kdGIxr6qdR3ZEGJE6O_-5XydjQK8K7zvP7EK0tuXbX_zb4N?autoplay=1&loop=1&mute=1″ aspect_ratio=”9:10″ /]

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);