Viktor Claesson ryktas till Premier League – uttalar sig om framtiden: ”De är sugna”

Viktor Claesson har gjort stor succé i både lands- och klubblag.
Det har fått flera klubbar att få upp intresset för honom.
Nu uttalar sig mittfältaren om framtiden.

Viktor Claesson har en succésäsong i ryggen. I klubblaget Krasnodar har han varit en av lagets viktigaste spelare och i landslaget likaså.

Ryktats nära flytt

Den här säsongen har mittfältaren stått för åtta mål och fem assist i ryska ligan. Redan innan VM kom uppgifter om att det kunde bli aktuellt med en flytt.

Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Uppgifter gjorde gällande att klubbar i Premier League var sugna på att värva 26-åringen, som just nu ligger tvåa i den ryska skytteligan.

Samtidigt går kontraktet med Krasnodar ut sommaren 2020, och nu väljer Claesson att lyfta på locket om framtiden.

Claesson om framtiden

För Fotbollskanalen berättar han att Krasnodar vill förlänga hans avtal och att diskussioner först.

– Ja, de är sugna på att förlänga. Vi för diskussioner och så får vi se vad det leder till, säger Claesson till fotbollssajten och fortsätter:
– Jag är väldigt tacksam för tiden jag har haft där. Vart det bär väg härnäst vet jag inte. Men som det ser ut just nu är jag väldigt nöjd med att spela där. Sen håller vi på att diskutera om det ska bli en förlängning eller inte. Det är inget beslut taget.

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Innan VM pratades det om att Krasnodar inte var beredda att släppa sin svenske guldklimp för mindre än 100 miljoner kronor.

”Oväntat bra”

Vintern 2017 lämnade han sitt Elfsborg för ryska Krasnodar och i VM fick Claesson en nyckelroll. Årets säsong har varit över förväntan hittills, säger han.
– Det har varit en oväntat bra säsong hittills. Det är skoj. Vi är tvåa i ligan, vidare i ryska cupen och leder vår Europa League-grupp före Sevilla. Vi hoppas att vi kan fortsätta på samma väg, säger Claesson till Fotbollskanalen.

Under tisdagskvällen tar Sverige emot Ryssland i den sista gruppspelsmatchen i Nations League. Vid seger avancerar Sverige till A-divisionen i den nystartade turneringen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/7Ys1ypX3BXvOufVUu2wQfVJj1b4kZwnURl5wAumAFjxOx5CpQvvASd5Jcmci_e09?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Uppgifter: Storklubben erbjuder Zlatan kontrakt – här är hans krav för att skriva på

John Guidetti ryktas till storklubben – nu uttalar han sig om intresset

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);