Efter trejdryktena om Nylander – nu uttalar sig Carolina om intresset

Det börjar närma sig deadline för William Nylander och Toronto. 
Skriver han inte på före 1 december blir det inget NHL-spel den här säsongen. 
Svensken har ryktats vara på väg till att bli bortbytt till Carolina – och nu uttalar sig klubben om intresset.  

Nu är det enbart 15 dagar kvar till deadline för William Nylander och Toronto att enas om ett avtal. Kommer parterna inte överens får inte svensken spela i NHL den här säsongen. Ett tänkbart scenario är dock att Maple Leafs skriver kontrakt och trejdar honom.

Carolina om intresset för Nylander

William Nylander har ryktats vara aktuell för en trejd till Carolina Hurricanes. För TSN uttalar sig klubbens general manager Don Waddell om intresset för svensken.
– Toronto Maple Leafs försöker skriva kontrakt med honom. Det hade jag också försökt, han är väldigt bra spelare. Jag har varit i deras situation tidigare. Det är inte så lätt att göra trejder med sådana spelare. Klubbar vill behålla bra spelare, så det lär vara deras prioritet. 

NHL löner svenskar 
171223 Maple Leafs William Nylander på uppvärmningen inför ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Toronto Maple Leafs den 23 december 2017 i New York.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

För att en trejd mellan klubbarna ska bli möjlig krävs det troligen att Hurricanes erbjuder en back i utbyte, skriver Hockeysverige.
– Det är vår bredaste lagdel och den blev bättre i somras när vi adderade Dougie Hamilton och Calvin De Haan, säger Waddell. 

”Har pratat under en längre tid”

Waddel bekräftar att har pratat med Torontos general manager Kyle Dubas.
– Jag tror att de flesta lagen i ligan har pratat med Kyle om vad som sker. Vi har pratat under en längre tid. Vi har unga spelare som vi också försöker signa. Vi har pratat under sommaren och under säsongen om deras och våra unga spelare, säger Waddell.

En trejd kan först bli möjlig efter att Toronto och Nylander enas om ett kontrakt – inom 15 dagar. Wadell påpekar samtidigt att han inte vill lägga sig i kontraktsförhandlingarna mellan parterna.

Dela artikeln om du längtar efter att se Nylander i NHL!

LÄS MER: Wayne Gretzkys tuffa ord till William Nylander – efter stora kontraktstvisten

NHL löner 2018 – så mycket tjänar svenskarna i NHL

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);