Andreas Granqvist i krismöte med fotbollsbasen – efter kritiken mot Nilla Fischer

Andreas Granqvist var kritisk mot Nilla Fischers brandtal om jämställdhet.
Under tisdagskvällen träffade han generalsekreterare Håkan Sjöstrand för att ”rensa luften”. 
– Vi har suttit och pratat om den uppkomna situationen, säger Sjöstrand till Aftonbladet.

En infekterad konflikt har uppstått efter Fotbollsgalan, som utspelade sig i måndags.

Kritik mot brandtalet

Där höll Nilla Fischer ett hyllat brandtal efter att ha vunnit Diamantbollen, där hon manade på alla män att ”komma in i matchen” när det kommer till frågan.

Någon som dock inte roades särskilt mycket av talet var Andreas Granqvist.

181112 Nilla Fischer tilldelas Diamantbollen under Fotbollsgalan den 12 november 2018 i Stockholm.
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Den svenska landslagskaptenen var under en pressträff på tisdagen kritisk mot talet, och menade att det är ”tröttsamt att ständigt ta diskussionen”.

– Jag står också för jämställdhet. Jag har två döttrar och en fru. Jag vill att de ska ha alla möjligheter att syssla med vad de vill. Det blir lite orättvist när man drar alla över en kam. Vi har gjort vårt (i herrlandslaget). Vi skrev på ett nytt landslagsavtal och där vi gick ner rejält i ersättning, sa ”Granen”.

I krismöte

Kritiken nådde Svenska Fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand, som under tisdagskvällen träffade Granqvist för att ”rensa luften”.

– För mig var det viktigt att få träffa Andreas i dag och vi har suttit och pratat om den uppkomna situationen och de åsikter han har framfört, säger han till Aftonbladet.

Vad de båda pratade om vill inte Sjöstrand gå in i detalj på, men en sak lyfter han fram.

I Granqvist kritik så påstod mittbacken att herrarna sänkt sin ersättning för att således göras damernas högre, något som dock inte stämmer. Herrarnas och damernas avtal har ingenting med varandra att göra.

– Det finns ingen koppling till det avtal som fanns för damerna, vi diskuterade inte det under förhandlingarna. Men deras sänkning gör att vi kan använda pengar för att stärka övrig verksamhet, säger Håkan Sjöstrand, och fortsätter.

– Herrarna har sänkt sin ersättning vilket är hedersamt men det gynnar inte damspelarna, vars avtal skrevs tidigare.

DELA för att berätta var du står i frågan! 

LÄS MER: Andreas Granqvists ilska mot Nilla Fischer – efter uppmärksammade brandtalet

Efter supermålet – här är nya utmärkelsen för Zlatan Ibrahimovic i MLS

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);