Henrik Lundqvists fina ord – efter Lias Anderssons succécomeback i NHL

Lias Andersson gjorde succé i AHL och det ledde till NHL-comeback i natt. 
Efter en fin insats tokhyllas nu 20-åringen av Henrik Lundqvist. 
– Det är inte lätt att bara komma upp så här och spela sin första match men han gjorde precis det jag hade hoppats på, säger målvaktsjätten. 

Samtidigt som Elias Pettersson, Rasmus Dahlin och ett gäng andra svenskar gjort succé i NHL har Lias Andersson dominerat i farmarligan AHL.

Var nära mål

Många hade räknat med att se Frölunda-sonen i New York Rangers redan från början av säsongen, men Andersson fick bevisa sig i Hartford Wolf Pack i stället.

Och efter 14 poäng på 12 matcher så blev han i måndags, till slut, uppkallad till NHL – och i natt kom comebacken.

Andersson fick över tolv minuters istid i hemmamötet mot Montreal Canadiens.

Svensken var i den andra perioden nära att överlista Carey Price med ett bra skott, men Andersson blev utan poäng i matchen som Rangers vann med 5-3.

– Som helhet tycker jag det gick bra. Det är klart jag var lite nervös i början, det tog några byten att komma in i det. Men sen så. Jag fick spela en hel del och ingick i en väldigt bra kedja, säger Andersson till Aftonbladet.

Och det var fler som var nöjda med insatsen.

Svensken målskytt

Efter matchen hyllas han av Henrik Lundqvist.

– Lias var jättebra. Jag har pushat ett längre tag för att han ska få komma upp, säger Lundqvist, och fortsätter:

180201 Henrik Lundqvist under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Toronto Maple Leafs den 1 februari 2018 i New York.
Foto: Emil Wesolowski / Bildbyrån

– Han är stark i mitten och stark med pucken. Det är det vi behöver. Vi har tillräckligt med skicklighet, vi behöver någon just i mitten som är så där tuff och kan hålla i pucken. Det är inte lätt att bara komma upp så här och spela sin första match men han gjorde precis det jag hade hoppats på.

Mika Zibanejad noterades för ett mål i matchen, som dessutom blev Rangers fjärde raka seger.

DELA för att hylla Lias Andersson!

LÄS MER: Uppgifter: SHL-klubben värvar poängmaskin – bröt kontraktet i KHL

Här är Elias Pettersson nya supermål – och nu jämförs han med Wayne Gretzky(!)

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);