Här knäcker svensken Henke Lundqvist – och gör drömmål i boxplay

New York Rangers tog säsongens första seger när Henrik Lundqvist storspelade mot San Jose i natt.
Men en svensk lyckades få pucken förbi King Henrik – och Marcus Sörensens mål var något utöver det vanliga.

Det krävdes en storspelande Henrik Lundqvist, men i natt tog New York Rangers säsongens första seger. Rangers kvitterade till 2–2 i slutet av den tredje perioden och avgjorde sedan i OT.

Hyllade Lundqvist

Efter matchen lyfte San Joses coach Peter DeBoer fram Henrik Lundqvist som den stora anledningen till varför hans lag inte tog tre poäng.
– Man måste hylla Lundqvist, han är en fantastisk målvakt och han var anledningen till att de var med i matchen efter 40 minuter, säger DeBoer till nhl.com.

Henrik Lundqvist
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist grimaserar under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey.

San Jose vann skottstatiken med 33–15 efter två perioder, så det är svårt att invända mot DeBoers kommentar. Men vid ett tillfälle var Henrik Lundqvist chanslös.

Riktig åktur

Det var när Rangers hade powerplay, som San Joses Marcus Sörensen fick pucken i mittzon. 26-åringen, som under sina två tidigare säsonger i San Jose hoppat mellan NHL och AHL, bjöd Rangers Brady Skjei på en riktig åktur och avslutade med ett kanonskott bakom Henrik Lundqvist.

Kolla in det här:

Ett riktigt drömmål, som naturligtvis uppmärksammades på sociala medier.

Och här är riktigt nördig statistik. Sörensen blev den fjärde svensken att göra ett boxplay-mål på Henrik Lundqvist…

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/qnr7cV205zO3fGAJuBLbG50CTZYukXyslBu_RBodMspu8x8qdwUC4jbOswlfhfOF” aspect_ratio=”1:1″ /]