Meriterade forwarden lämnar SHL-klubben – klar för spel i ligarivalen

Daniel Widing spelade CHL med Djurgården i går.
Nu har han gjort sitt i klubben.
I dag blev det klart att han ansluter till Rögle.

Rögle har fått en tuff start på säsongen. Laget har endast tagit en poäng på de sju första omgångarna och är jumbo i tabellen, sex poäng efter Färjestad.

Tunga skador

Sportchefen Chris Abbott lyckades värva meriterade spelare så som Matt Anderson och Mattias Sjögren. Den sistnämnda har ännu inte gjort en enda match i år medan Anderson åkte på ett tung skada i förra veckan.

Foto: Bildbyrån

I derbyt mot Malmö Redhawks åkte amerikanen på en skada och Abbott konstaterade att han kan komma att vara borta en längre tid. Det gör att klubben varit på jakt efter en ersättare och nu har man hittat rätt spelare.

Via sin hemsida meddelar klubben att Daniel Widing ansluter från Djurgården. 36-åringen har skrivit på ett korttidskontrakt med Ängelholms-klubben
– Vi är mycket glada över att Daniel återvänder till vår klubb omedelbart. Han tillför erfarenhet och energi, är i bra form och känner till gruppen väl. Jag ser fram emot att ha honom i vår laguppställning direkt, säger Chris Abbott till klubbens hemsida.

Widing klar för Rögle

Widing representerade Rögle så sent som förra säsongen och gör i och med återkomsten sin tredje säsong i klubben. Forwarden spelade så sent som i går kväll med Djurgården i CHL och ansluter direkt till sin forna klubb.

Foto: Bildbyrån

Klubben meddelar att Widing ansluter under torsdagen och är spelklar till matchen mot Örebro samma kväll. Därefter väntar två livsviktiga matcher för tränaren Cam Abbott och laget när man gästar Luleå i helgen för att sedan ta sig an Timrå på hemmaplan om en vecka.

Det är även en lång väntan för Rögle-fansen kring Rasmus Sandins eventuella återkomst. Talangen, som draftades av Toronto i förstarundan tidigare i somras, åkte på en skada i början av oktober man kan komma att återvända på lån.

Foto: Bildbyrån

För Daniel Widings del kan islossningen komma i Rögle. Trots spel i sju matcher i år har han ännu inte gjort poäng.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/qnr7cV205zO3fGAJuBLbG50CTZYukXyslBu_RBodMspu8x8qdwUC4jbOswlfhfOF” aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Uppgifter: Jättetalangen lämnar Nordamerika – klar för återkomst i SHL

Erik Karlssons succé – i Sharks kross i natt: ”En riktig islossning”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);