Flera skrällar i Janne Anderssons trupp – här är laget som ska ta revansch i Nations League

Janne Andersson presenterade i dag truppen till mötena med Ryssland och Slovakien senare i oktober.
Då bjöd han på flera skrällar.
En av de ”nya” i landslaget blir Heracles succéman Kristoffer Peterson.

Sverige åkte på en tung förlust i den första gruppspelsmatchen mot Turkiet. På Friends Arena besegrades man med 3-2 efter två tunga bakåtmål i slutskedet.

Flera skrällar i truppen

Janne Andersson har inlett förberedelserna inför höstens andra gruppmatch, den mot Ryssland, samt träningsmatch mot Slovakien. I dag presenterade han truppen, som bjöd på flera skrällar.

Foto: Bildbyrån

Förbundskaptenen valde bland annat att ta ut forwardsduon Mikael Ishak och succémannen Kristoffer Peterson.

Den sistnämnde, till vardags i holländska Heracles, har imponerat stort och stått för åtta ligamål på sju matcher. Med det toppar 23-åringen skytteligan och kan nu få göra sitt första framträdande i a-landslaget.
– Många av dem har varit nära i flera trupputtagningar och en del av dem har varit med i a-landslaget tidigare, men Kristoffer Peterson har bara funnits med i ungdomslandslagen, säger Janne Andersson på presskonferensen.

Dessutom finns AIK:s succémittfältare Kristoffer Olsson med tillsammans med Sebastian Andersson, som till vardags spelar i Union Berlin.
– Det är intressanta spelartyper vi plockar in. Kristoffer Olsson har gjort en fantastisk resa tidigare i våra ungdomslandslag och jag tycker att han har tagit stora stora steg framåt, säger Janne.

Duon petas

I och med de nya spelarna tvingas några stå utanför. Både Ken Sema och Sam Larsson får därmed inte en plats i truppen. Robin Quaison, som stod för en imponerande insats den senaste samlingen, är inte uttagningsbar och finns således inte heller med.

Emil Forsberg har haft skadebekymmer men finns trots det med i truppen som ska ta revansch från Turkiet-matchen.
– Statusen med honom är att man räknar med att han ska friskna till under veckan. Jag har själv inte pratat med honom, men vi bedömer att han ska vara så pass bra att han är pigg till måndag, säger Andersson.

Sam Larsson lämnas utanför truppen. Foto: Bildbyrån

Matchen mot Ryssland spelas på bortaplan den 11 oktober. Landskampen mot Slovakien spelas fem dagar senare på Friends Arena.

Sveriges trupp till Nations League

Målvakter:
Robin Olsen, Roma
Kristoffer Nordfeldt, Swansea
Karl-Johan Johnsson, Guingamp

Försvarare:
Ludwig Augustinsson, Werder Bremen
Andreas Granqvist, Helsingborgs IF
Pontus Jansson, Leeds
Emil Krafth, Amiens
Mikael Lustig, Celtic
Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United
Martin Olsson, Swansea

Mittfältare:
Sebastian Andersson, Union Berlin
Jimmy Durmaz, Toulouse
Albin Ekdal, Sampdoria
Emil Forsberg, Leipzig
Oscar Hiljemark, Genoa
Sebastian Larsson, AIK
Marcus Rohdén, Crotone
Gustav Svensson, Seattle Sounders
Kristoffer Olsson, AIK

Anfallare:
Marcus Berg, Al-Ain
Viktor Claesson, Krasnodar
John Guidetti, Alaves
Isaac Kiese Thelin, Bayer Leverkusen
Mikel Ishak, Nurnberg
Kristoffer Petersson, Heracles

Dela för att stötta det svenska landslaget!

 

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/7Ys1ypX3BXvOufVUu2wQfVJj1b4kZwnURl5wAumAFjxOx5CpQvvASd5Jcmci_e09″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: LA Galaxy-fansens kupp mot Zlatan – mitt under superstjärnans brandtal

Sensationella uppgifter: Manchester United kan värva Andreas Granqvist

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);