SHL-klubbens drömbesked: Jättetalangen återvänder från Nordamerika!

Jonathan Davidsson tog inte en plats i Columbus Blue Jackets. 
Men det jublar Djurgården för.
På måndagseftermiddagen blev det klart att han återvänder till Stockholmsklubben,

Jonathan Davidsson har haft en explosionsartad utveckling det senaste året. Därför måste Columbus ha sett det som ett riktigt kap att ha draftat honom så sent som i sjätterundan 2017.

Återvänder till Djurgården

Under fjolårssäsongen stod Davidsson för 39 poäng på 63 matcher. Under sensommaren var han på plats i Columbus för att försöka spela till sig en NHL-plats.

Men det blir inget NHL-spel för Davidsson, i alla fall inte nu. Den 21-årige forwarden kommer däremot inte spela i AHL.

I höst blir det i stället spel i SHL med Djurgården, meddelar SHL-klubben via sin officiella hemsida.
– Jag ska hem och vinna allt! Jag har sett varje match Djurgården har spelat hittills, säger Davidsson.

Får spela med brorsan

I och med att han återvänder hem till Djurgården, i klubben han spelat genom hela sin juniorkarriär, blir inte bara ett kärt återseende av många lagkamrater.

Foto: Bildbyrån

Dessutom får han nu återigen chansen att spela med lillebrorsan. 19-årige Marcus Davidsson draftades av Buffalo i fjol, men har ännu inte skrivit på ett NHL-kontrakt. 21-årige Jonathan kommer hem till ett Djurgården som inlett säsongen starkt.

På fem matcher har det blivit 10 poäng och laget parkerar på tredjeplats i tabellen.
– Det ska bli oerhört kul att få spela med ”Mackan” igen, säger Davidsson och fortsätter:
– Det är otroligt många som har spelat bra men jag vill lyfta Brodin! Han har haft en tuff period i och med att han var skadad nästan hela förra säsongen och nu spelar han hur bra som helst. Nu vill jag bara hem, jag vill vinna guld med Djurgården! Vi ska bli svenska mästare den här säsongen.

Foto: Bildbyrån

Jonathan Davidsson flyger hem till Stockholm under tisdagen och kan komma att spela redan på torsdag mot HV71. På lördag väntar hemmamatch mot Luleå.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/5NUozGKpdWPOUpJswss3Se-hJlnYgVl1PVTua6xFmLtHCl8mvj8EMsCr1_peTquc?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Erik Karlssons stora succé i natt: ”Det är bara att vänja sig”

https://www.youtube.com/watch?v=6HFQfznIWGE

Poängstarke backen lämnade SHL-klubben – nu är han klar för ligarivalen

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);