Här sänker svenskdoldisen idolen Henrik Lundqvist i första matchen – med dubbla klassmål

Henrik Lundqvist fick en mardrömsstart i försäsongspremiären i natt.
När svenskdoldisen Oskar Lindblom sänkte sin egen idol med dubbla klassmål.
– Jag har följt Henke sedan jag var liten så det kändes lite speciellt, säger tvåmålsskytten till Sportbladet.

Oskar Lindblom bytte SHL mot NHL förra sommaren men fick direkt uppleva den hårda verkligheten i Nordamerika. Och skickades direkt till AHL under större delen av säsongen.

Svenskdoldisens succé

Först i februari fick 22-åringen chansen i NHL för Philadelphia Flyers och imponerade då direkt. Han gjorde det så pass bra att han fick bli kvar resten av säsongen.

Nu kliver han i sin första ordinarie säsong i NHL och visade i natt vad han verkligen går för. I försäsongsmatchen mot New York Rangers prickade han in dubbla mål och spelade fram till ytterligare ett redan i den första perioden.

Oskar Lindblom
170412 Brynäs Oskar Lindblom före semifinal 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Brynäs och Frölunda den 12 april 2017 i Gävle.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Dubbla klassmål i natt

Och det var inga fula mål direkt. Det första kom på en fräck volley framför mål och det andra ett vasst sniperskott från ena tekningszonen.

En härlig start för Lindblom men inte lika kul för landsmannen och idolen i motståndarkassen. Nämligen Henrik Lundqvist som gjorde säsongsdebut för Rangers.
– Jag har inte haft riktigt samma flyt i de tidigare matcherna så det var kul att hänga några, säger Lindblom till Sportbladet.
– Särskilt som det var på Henrik Lundqvist. Jag har följt honom sedan jag var liten kid så det kändes lite speciellt att göra mål på honom.

Henrik Lundqvist
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist grimaserar under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

Lundqvists besvikelse

Philadelphia Flyers vann till slut med 6-4 mot New York Rangers och ”Henke” släppte in 5 av 22 skott under den halvan av matchen som han stod i målel.
– Det är alltid lika första matchen, det känns konstigt, jag har ingen tajming alls. Men det är bara att jobba vidare och se till att hitta spelet innan allvaret börjar, säger Lundqvist till Sportbladet.

Se Oskar Lindbloms första mål:

Se Oskar Lindbloms andra mål:

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/T6vOxZ6QSD8Ae6V8t9c9C_N4Um0lw3hHJCfuFnrTD8wPDjDrefyP0ZOy2FgMNzZq” aspect_ratio=”1:1″ /]

Dela artikeln för att hylla nya NHL-stjärnskottet Oskar Lindblom!

LÄS MER: Detroits tokmäktiga hyllning till kapten Zäta kommer ge dig gåshud

Henrik Zetterbergs besked om framtiden – nu har han bestämt sig

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);