Supermatchen: Sverige möter England i VM-kvartsfinalen

Nu är det klart.
Det blir Sverige-England i VM-kvartsfinal på lördag.

Sverige blev klart för kvartsfinal efter segern mot Schweiz tidigare i dag. I kväll så slog England ut Colombia, efter en minst sagt intensiv match.

Det var hetsigt redan i första halvlek, men det exploderade totalt i den andra. Mellan 52:a och 68:e minuten delades det ut sex (!) gula kort.

Dessutom satte Harry Kane en straff i den 57:e matchminuten, vilket innebar 1–0. Rättvist? Tja, Colombia hade inte mycket till målchanser, men det var knappast så att England spelade ut motståndet.

Colombia skapade ett par chanser i slutet av matchen och på en hörna i 93:e minuten nickade Mina in 1–1.

Efter en mållös förlängning avgjordes matchen på straffar, där Eric Dier avgjorde i sista omgången.

Och nu blir det alltså Sverige-England i kvartsfinal på lördag. Lagen har mötts 22 gånger sedan 1923. Och Sverige har bara förlorat sju av dom…

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);