Harry Kane frälste England i VM-premiären – avgjorde på tilläggstid

England såg länge ut att gå mot ett poängtapp i sin VM-premiär mot Tunisien.
Då klev storstjärnan Harry Kane fram och avgjorde – på tilläggstid.

Det var ett England utan större förväntningar på sig som klev in i VM-turneringen under måndagskvällen. Men i öppningsmatchen mot Tunisien räknade de luttrade engelsmännen med en enkel seger.

Massiv engelsk press

Och det började bra för Gareth Southgates mannar som trampade gasen i botten direkt. Redan efter några minuter hade England skapat två jättelägen som den tunisiske målvakten Mouez Hassen räddade. Den stenhårda pressen gav också snabb utdelning när Harry Kane satte 1-0 på hörna i den 11:e minuten. Tunisien var rejält tillbakapressade i inledningen och tvingades dessutom till ett byte då målvaken Hassen utgick med tårar i ögonen efter en smäll mot axeln.

Stjärnorna brände flera jättelägen

England fortsatte ösa på och skapade mängder av målchanser. Jesse Lingaard försökte, Kieran Trippier försökte och John Stones försökte. Men i stället kunde Ferjani Sassi utjämna på straff efter Kyle Walkers klumpiga armbåge på Ben Youssef.
– Oacceptabelt agerande, sa Hasse Backe om Walker.

När domaren blåste för halvlek hade England skapat flest avslut av alla lag i VM så här långt.

Harry Kane stor matchhjälte

Andra halvlek blev en mer tillknäppt historia där England hade det mesta av bollinnehavet utan att skapa några heta målchanser. Tunisien sjönk djupt med backlinjen och var fast beslutna om att rädda poängen.

England tryckte på i slutet och såg länge ut att gå mot ett oavgjort resultat. Men som så många gånger förr klev en viss Harry Kane fram och avgjorde. Matchen slutade 2-1 och England har därmed fått en drömöppning på VM.

Vad tycker du om matchen? Kommentera gärna!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);