Chocken dagen innan fotbolls-VM: Guldfavoriten sparkar förbundskaptenen!

Nu är det officiellt!
Spanien väljer att helt göra sig av med sin tränare – dagen innan VM börjar(!).
Förbundskaptenen Julen Lopetegui har i dag fått sparken, det meddelar förbundet på en presskonferens.

Det var redan i går kväll som spanska tidningen Marca rapporterade att spanske förbundskaptenen Julen Lopetegui kunde få sparken innan fredagens VM-premiär mot Portugal. På grund av anledningen att Lopetegui nyligen presenterades som ny tränare för Real Madrid – helt utan förbundets vetskap.

Spanska förbundet kände sig därför förrådda av sin förbundskapten. Senaste dygnet har därför varit rejält oroligt hos spanska VM-truppen som är en av guldfavoriterna i detta VM. Enligt Marca är det förbundspresidenten Luis Rubiales som varit mest drivande i att sparka Lopetegui medan spelarna har uttryckt sin vilja att ha kvar förbundskaptenen under VM.

Får sparken innan VM

I dag kallade Spanien till presskonferens och då kom chockbeskedet. Lopetegui var inte ens med på presskonferensen och Rubiales meddelade pressen att förbundskaptenen och Real Madrids nya tränare har fått sparken.

Alltså dagen innan VM börjar.
– Vi har blivit tvungna att avskeda vår landslagstränare, säger förbundspresidenten Rubiales på presskonferensen.
– Jag känner mig inte sviken, men problemet är hur den här situationen har skötts helt utan inblandning av det spanska fotbollsförbundet. Det är något vi inte kan acceptera. Lopetegui är mycket professionell men reglerna är viktiga.

Vem blir ersättaren?

Det är ännu oklart vem som ska ta över som ny förbundskapten med bara två dagar till den första spanska VM-matchen mot Portugal. Men det har ryktats om att det kan gå till U21-tränaren Albert Celades.
– Vi ska röra om så lite som möjligt och när vi har något att berätta, så gör vi det, säger Rubiales på presskonferensen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

Sjukdom i svenska VM-laget – därför missar landslagsspelaren träningen

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);