Nya krossen: Växjö körde över Skellefteå – efter Elias Petterssons soloshow

Växjö klädde av Skellefteå totalt i den första SM-finalen.
I kväll var det dags igen när laget vann med 4-0 efter en jätteprestation från Elias Pettersson.
– Det är så våldsamt snyggt, säger Sanny Lindström i C More.

Växjö har tagit ett rejält grepp om SM-finalen. Laget krossade Skellefteå i första mötet med 7-0 och när lagen möttes i Skellefteå Kraft Arena under torsdagen var det dags igen.

I mitten av den första perioden gjorde Daniel Rahimi 1-0 och några minuter senare fick publiken bevittna en riktig godbit.

”Våldsamt snyggt”

Supertalangen Elias Pettersson väggspelade med Tuomas Kiiskinen, bröt in framför mål och la vackert in 2-0 bakom Joni Ortio i Skellefteås mål.

Målet var Petterssons andra i finalserien och femte poäng totalt.
– Du skämtar, vilken arsenal denna pojke har i sitt hockeyspelande. Herregud. Jag ryser, säger experten Johan Tornberg i C More och får medhåll från Sanny Lindström:
– Det där är så hög nivå så jag tror inte folk anar. Det är så våldsamt snyggt.

Höll nollan – för sjätte perioden i rad

Skellefteå hade svårt att ta sig in till riktigt farliga målchanser mot ett kompakt Växjö-försvar. När man väl tog sig stod en suverän Viktor Andrén i vägen, som fick hålla nollan och därmed fortsätta nolla motståndarna i SM-finalen.

Hemmalaget satte allt på ett kort men bara 14 sekunder in i tredje perioden satte Robert Rosén 3-0. Slutresultatet skrevs till 4-0 och Växjö går därmed upp i en 2-0 ledning i SM-finalen. Ny match väntar i Vida Arena på lördag.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);