Nu gör lillbrorsan precis som Lias Andersson – och nobbar pappas Frölunda för SHL-rival

Först var det Niklas Andersson, sen kom sonen Lias Andersson och nu lillbrorsan Noah Andersson.
Och nu gör Noah precis som Lias – och nobbar pappas Frölunda.
– Det är en dröm som gå i uppfyllelse, säger 15-åringen till hockeysverige.se.

Det går en riktig hockeyådra genom släkten Andersson. Först var det farfar Ronny, sedan kom farbröderna Thomas och Mikael och därefter pappa Niklas som blev en stor ikon i Frölunda. Den här säsongen har storebror Lias slagit igenom stort i både SHL och JVM och knackar på dörren till självaste NHL.

Snart kliver även lillebror Noah Andersson ut på den stora scenen. 15-åringen har hittills bara spelat för en enda klubb och gjorde även A-lagsdebut för Kungälv i division 2 den här säsongen.

”Lias har varit väldigt, väldigt viktig”

Det råder ingen tvekan om att förväntningarna är höga på unge Noah, precis som det varit för Lias. Så är det att vara söner till Niklas Andersson. Även om Lias fått ta den mest pressen som storebror.
– Lias har varit väldigt, väldigt viktig och hjälpt mig mycket. Han har varit min förebild sedan jag var liten och alltid ställt upp för mig. Det är jättekul att det går bra för honom nu. Sedan träffas vi inte så jättemycket just nu eftersom han har bott borta ett tag, säger Noah i en intervju med hockeysverige.se.

Nu väntar nästa stora steg i karriären för Noah, i höst börjar han på hockeygymnasium och sista utvecklingsfasen innan det är dags för A-lagsnivå. Men då gör även Noah precis som storebror Lias – och nobbar pappas klubb Frölunda.

”Givetvis blir det tufft”

För att flytta till Värmland och börja i Karlstads hockeygymnasium. Lias valde HV71 och Noah väljer Färjestad. För att få utvecklas i lugn och ro.
– Jag kände lite samma sak… Jag var där uppe för att testa på och träna lite. Jag fick ett jättebra välkomnande och kände mig trygg redan från första början då jag kom dit. Samtidigt hade jag hört jättemycket bra om Färjestad och jag ville gå min egen väg, så allt kändes rätt, säger han till hockeysajten.
– Det kanske kan bli lite tufft, men samtidigt tänker jag att det är det här jag vill göra. Det är en dröm som går i uppfyllelse. Givetvis blir det tufft att lämna kompisarna och mamma och pappa, men det löser sig nog. Dessutom ska min kompis från Frölunda, Oliver Odelhög, dit också. Vi har hängt mycket så det är skönt att ha någon där som jag känner lite extra.

Dela artikeln om du tror Noah Andersson kan gå långt!

LÄS MER: Uppgifter: Leksands stjärnback är helt klar för SHL-klubben

OS 2018 i Pyeongchang, Sydkorea: Tv tider, schema, datum och sporter

Följ oss även på Instagram!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);