SHL-klubbens besked efter NHL-intresset – som egna fansen fullkomligen älskar

Djurgården har varit den stora positiva överraskningen i SHL i år.
Och succébröderna Jonathan och Marcus Davidsson har blivit riktiga publikfavoriter.
Därför kommer nu beskedet som Dif-fansen kommer att älska.

Vi börjar närma oss SM-slutspel i SHL snart och säsongens stora överraskning, Djurgården, kliver i vårens slutspel som en riktig guldjoker. Men samtidigt vill klubben även säkra framtiden.

Och efter förra veckans bekräftade NHL-intresse för succéspelaren Jonathan Davidsson så agerar Djurgården. Genom att skriva kontrakt med både Jonathan – och även lillebror Marcus Davidsson.
– Båda har haft en fantastisk utveckling det här året och hade det även i fjol. Vi vill hjälpa dem att komma så långt som möjligt i sin utbildning innan de med stor sannolikhet kommer att spela i NHL, säger sportchefen Joakim Eriksson i ett pressmeddelande.

Aktuell för NHL redan i höst

Hockeynews skrev i förra veckan om Columbus Blue Jackets intresse för sin draftade talang Jonathan Davidsson. NHL-scouten Jarkko Ruutu var då plats i Sverige för att spana in stortalangen och hävdade då att det fanns en chans att Davidsson kunde gå in i NHL redan i höst.
– Det är en möjlighet. Om han fortsätter spela så här och blir bättre hela tiden. Vi har inte tagit något beslut ännu, men som han spelar förtjänar han bra saker, sa Ruutu till hockeysajten.

”Ingen annan klubb i Sverige”

Men nu försöker alltså Dif göra allt för att behålla succébrorsorna ihop och de nya kontrakten är skrivna över nästa säsong för 20-årige Jonathan och 19-årige Marcus.
– Är det någon klubb det ska vara så är det ju Djurgården, så det känns jäkligt kul att vi får fortsätta här. Vi har haft en bra utveckling och det är en väldigt bra miljö, säger Marcus.
– Vi kan inte se oss i en annan klubb i Sverige. Inramningen, all passion och all historia som finns i Djurgården – det känns som att man bär det när man bär tröjan, säger Jonathan.

Dela artikeln för att hylla succébröderna Davidsson!

LÄS MER: NHL-klubben bekräftar intresse för SHL-stortalangen: ”Jag gillar honom”

OS 2018 i Pyeongchang, Sydkorea: Tv tider, schema, datum och sporter

Följ oss även på Instagram!

https://www.instagram.com/p/BeyXT99Fcki/?taken-by=sportbibeln.se

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);