Bomben: NHL-meriterade forwarden återvänder – klar för spel i Sverige

En av årets största värvningsbomber är ett faktum. Pavel Brendl, draftad som fyra i NHL-draften 1999, är klar för spel i Sverige.

Klubbadress blir division 1 – och Arlanda Wings.

Pavel Brendl sågs som en av världens främsta talanger i sin årskull. 1999 draftades han som fyra i i förstarundan av New York Rangers, men NHL-karriären skulle bli kort. Totalt blev det endast 78 NHL-matcher i Philadelphia, Arizona och Carolina innan han flyttade till Europa.

2006-2008 spelade han för Mora och Brynäs och har sedan dess spelat i bland annat KHL, Tyskland och senaste två säsongerna i Slovakien. Men nu återvänder Brendl till Sverige – och division 1.

Debuterar i helgen

Via sin hemsida meddelar Arlanda Wings att man värvat den nu 36-årige tjecken.
– Det är förstås fantastiskt att få detta i lås. Pavel Brendl blir en tillgång inte bara för Wings utan för hela Hockeyettan. Även om Pavel blivit äldre och trappat ned så är han en mycket skicklig och sevärd spelare. Det lär inte finnas någon spelare i hela serien som har ett så bra spelsinne och ett så hårt skott som Pavel, säger sportchefen Björn Lidström till klubbens hemsida.

Brendl stod för totalt 22 poäng på sina 78 NHL-matcher. Debut blir det när Arlanda Wings möter Hammarby på söndag.

https://youtu.be/mMQqYYn5Gxo

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);