Fullbordade bragden med Östersund – nu kan stjärnan lämna

Gabriel Somi var med och fullbordade bragden i Europa League.
Men matchen mot Hertha Berlin i går kan ha varit vänsterbackens sista i klubben. 
– Det finns flera intressenter, säger han till Östersunds-Posten

mr green


ANNONS: Ta chansen att kamma hem storkovan på söndagens stora fotbollsfest. Just nu dubblar man sin första vinst på Mr. Green!


Gabriel Somis kontrakt med Östersunds FK går ut vid årskiftet, men klubbens ordförande Daniel Kindberg är säker på att 26-åringen blir kvar.
– Han är ett namn som på sikt säkerligen kommer att spela många matcher för oss. Ja, vi har tagit fram ett kontraktsförslag som vi är stolta över, sa han till FotbollDirekt i går.

Spelaren själv är dock inte lika säker. I en intervju med Östersunds-Posten bekräftar han att han fått ett kontraktsförslag från klubben, men att det finns intresse från flera klubbar.
– Jag har fått förslag från ÖFK, det finns andra intressenter också.

Kan hamna i Djurgården eller IFK Göteborg

Två av klubbarna som ska vara intresserade är Djurgården och IFK Göteborg. I Djurgården skulle han i så fall återförenas med Özcan Melkemichel, som var tränare för Syrianska under tiden vänsterbacken spelade för klubben.

Det som talar för att Somi blir kvar är den ökade speltiden och avancemanget i Europa League.
– Det är klart att det betyder oerhört mycket, den här hösten har varit fantastisk på alla sätt och vis. Nu väntar en sextondelsfinal i Europa League också, det väger ju in, men som sagt, vi får se, säger Somi till Östersunds-Posten.

LÄS MER: Östersunds värvningskupp efter Europasuccén – överens med rivallagets guldhjälte


ANNONS: Ta chansen att kamma hem storkovan på söndagens stora fotbollsfest. Just nu dubblar man sin första vinst på Mr. Green!