Bekräftat: SHL-klubben bryter med NHL-meriterade backen

I måndags lånades han ut till Oskarshamn. Bara tre dagar senare väljer nu Rögle att bryta kontraktet med kanadensaren Kevin Marshall.

När Rögle gick upp till SHL för drygt två säsonger sedan anslöt kanadensaren Kevin Marshall till klubben. Under sina två år har backen varit en fast pjäs i laget – men i år har det gått trögt och i början av säsongen lånades han ut till Oskarshamn.

Marshall återvände till Rögle och fick speltid i ett antal matcher, men i måndags blev han återigen ivägskickad till Oskarshamn. Denna gången blev den sejouren ytterst kort.

Bryter kontraktet – hamnar i Tyskland

Under torsdagskvällen bekräftar Rögle att Marshall, med 10 NHL-matcher för Philadelphia Flyers på meritlistan, att man väljer att bryta kontraktet.
– Kevin Marshall har med sin proffsiga inställning och attityd gjort ett bra jobb hos oss i några säsonger men har i år haft svårt att ta en plats i vårt SHL-lag. Vi kan inte garantera speltid framöver hos oss och Kevin vill prova möjligheten någon annanstans, säger Rögles vd Marcus Thuresson till klubbens hemsida.

I och med att kontraktet bryts lämnar den 28-årige kanadicken även Oskarshamn. Totalt blev det 106 SHL-matcher i Rögletröjan och 14 poäng. Enligt uppgifter till MrMadhawk blir Marshalls nästa klubbadress tyska Düsseldorf.

LÄS MER: Storskrällen: Han tar över som sportchef i SHL-klubben