Expertens dom: Jaromir Jagr kan lämna Calgary redan i november

Jaromir Jagr har gjort sin debut för Calgary. Men enligt kanadensiska initierade TSN-experten kan tjecken lämna organisationen redan i november.

Sommarens stora samtalsämne i hockeyvärlden har varit Jaromir Jagrs vara eller inte vara i NHL. Till slut blev det klart att den 45-årige tjecken valde att skriva på ett ettårskontrakt med Calgary Flames, vilken blev hans nionde NHL-klubb i karriären.

Natten till onsdag gjorde Jagr debut för Calgary borta mot Los Angeles Kings och är nu endast 55 matcher ifrån att tangera Gordie Howes rekord för flest NHL-matcher genom tiderna. Men enligt initierade kanadensiska TV-kanalen TSN kan han avsluta karriären redan om några veckor.

”Ge honom 10 matcher”

Experten Shawn Simpson, en av de mest initierade NHL-experterna i Kanada,  påstår att om Jaromir Jagr inte skulle känna sig bra efter tio matcher nog kommer att lämna.

Huruvida Jagr kommer lämna eller inte vet vi givetvis inte. Men vi kan konstatera från hans karriär att den sista att ge upp. Ja, det är nog överlägset Jaromir Jagr.

Tjecken noterades inte för några poäng i debuten, men får en ny chans natten till lördag. Då tar Calgary emot Ottawa Senators på hemmaplan, en match som blir Jagrs hemmadebut.

LÄS MER: Här är läskiga jättesmällen i nattens vilda hockeyfight