Playoff-motståndarnas rädsla: Vill absolut INTE möta Sverige

Sverige blir med största sannolikhet oseedat i play off-spelet till VM 2018.
Då väntar Schweiz/Portugal, Italien, Kroatien eller Danmark.
Fördelen? Ingen vill möta svenskarna!

Inför den sista VM-kvalomgången i kväll står det redan klart att Sverige kommer bli oseedat i play off-spelet. Det finns fortfarande en liten chans för Sverige att vinna gruppen men om man bara undviker en 7-0-förlust mot Nederländerna så blir det play off för att nå VM 2018.

Mardrömsmotståndare: Sverige

I play off väntar därför Schweiz/Portugal, Italien, Kroatien eller Danmark bland de seedade grupptvåorna. Och det finns en rädsla hos motståndarna för Sverige.

Hos Kroatien har landets största sportsajt, 24Sata, gjort en omröstning där folket fått utse drömmotståndaren i play off. Där hoppas 41 procent av kroaterna få möta Nordirland, därefter kommer Grekland och Irland. Sist är Sverige på ynka 13 procent. Ett tydligt tecken på att vårt blågula landslag är den värsta motståndaren.

”Jag vill möta brittiskt motstånd”

Även i Italien pekar sajten Football Italia ut Sverige som det svårast motståndet av de oseedade lagen. Till och med Danmark vill hellre se en annan lottning än ett avgörande mot grannlandet.
– Det finns flera brittiska lag och jag vill gärna vinna mot ett brittiskt lag, vad annars? Så jag vill helst möta brittisk motstånd. Då vet vi vad vi får. Det blir fysiska matcher mot länder som jag vet att vi kan spela bra mot, säger danske förbundskaptenen och svenskbekantingen Åge Hareide till tidningen Tipsbladet.

Lottningen till play off äger rum den 17 oktober och matcherna spelas 9-11 november samt 12-14 november. Då får vi se vilket lag som står i Sveriges väg för att nå VM 2018.

LÄS MER: Här är Sveriges startelva i VM-kvalet mot Holland