Här lyckas målvakten med bedriften att göra det snöpligaste självmålet

Det är inte alltid en så tacksam uppgift att stå i mål när ditt lag är klart mycket sämre än motståndarna.
Men det hjälper heller inte om du, som denna målvakt, bjuder på taffliga misstag och självmål av denna sort.

Genom fotbollshistorien har vi skådat många tarvliga misstag och klantiga självmål som gjort att målvakten inte haft en chans att förhindra bollen från att gå i mål. Värre är det när målvakten ligger bakom misstaget som först gör att chansen uppstår och som sedan när han ska revanschera sig istället petar in bollen i mål.

I Europa League-kvalet från 2011 mötte PSV det österrikiska laget Ried i ett dubbelmöte där holländarna var storfavoriter. Efter en mållös första halvlek gjorde Ola Toivonen 1-0 tidigt in på andra och sedan var det proppen ur. Matchen slutade till slut 5-0 till PSV men det är 2-0-målet som i efterhand sticker ut.

Österrikarnas målvakt Thomas Gebauer ska vid ställningen 1-0 stoppa den holländske anfallaren Jermain Lens genom att tokrusa ut och glidtacklandes så när sänka holländaren som räddas av att han i sista stund hoppar undan. När Lens sedan får kontroll på bollen igen är Gebauer långt ifrån mål vilket gör att målvakten återigen får tokrusa tillbaka för att försöka ordna upp situationen.

Men som tur i oturen för österrikarnas del så får Lens på ett vackert avslut, utifrån hörnflaggan, som seglar mot mål men som istället för att gå in tar i stolpen.. Och troligtvis hade inte bollen gått i mål om det inte varit för målvakten som i sin iver att rätta till sitt misstag istället står för den snöpliga sista touchen..