Kontroversiella förslaget – för svensk hockeys framtid: ”Kommer röra upp känslor”

Thomas Johansson gästar veckans avsnitt av C Mores podcast Sporthuset.
Där menar Djurgårdens sportchef att det svenska seriesystemet borde göras om.
– Lägg ner Hockeyallsvenskan, säger han i podden.

C Mores podcast Sporthuset leds av TV-profilerna Lasse Granqvist och Tommy Åström. I veckans podd får de besök av Djurgårdens sportchef Thomas Johansson. Där uttrycker sportchefen åsikter som kan komma att skapa stor debatt i Hockey-Sverige.

Bland annat hävdar den förre SHL-spelaren att Hockeyallsvenskan helt borde försvinna från kartan.
Lägg ner Hockeyallsvenskan. Det här ämnet kommer nog att röra upp lite känslor, men jag tycker att det är viktigt att man börjar tänka till litegrann kring fördelar och nackdelar inom svensk ishockey, säger Johansson i podden.

SHL-sportchefen är tydlig med hur han i stället vill att den svenska hockeykartan ska se ut framöver.
På kort sikt kommer det att bli ett ramaskri, men tänker man lite långsiktigt på det och vad som är bäst för svensk ishockey och utvecklingen av svenska ishockeyspelare och den svenska modellen så känns det som att vi skulle behöva stärka upp division 1-serierna i stället. Jag tycker att man ska utöka SHL till 18 lag, man ska lyfta upp lag från Hockeyallsvenskan och sedan ska man göra Hockeyallsvenskan till division 1-serier med mer lokal anknytning, säger Johansson i podden.

Johanssons största argument är att hans förändring skulle främja den svenska talangutvecklingen.
– För många av de här unga talangerna som finns i hockey-Sverige så är ju steget från juniorhockey till seniorhockey och SHL ganska stort, de behöver ta resan via division 1 till exempel. Hockeyallsvenskan lever också under sin problematik med att man ramlar ur, de vågar inte heller riktigt satsa på de här unga talangerna, säger sportchefen i podden.

LÄS MER: Han blir sista pusselbiten i SHL-klubbens offensiv