Uppgifter: Backstjärnan lämnar SHL – nära NHL-kontrakt

Han stod för ett av säsongens stora genombrott. Nu kan succébacken Andreas Borgman försvinna från HV71 – för spel i NHL.

Andreas Borgman kom till HV71 från Hockeyallsvenskan och Västerås inför den gångna säsongen. Den nu 21-årige backen tog direkt stort ansvar i laget och stod för 25 poäng på 59 matcher i laget som tog hem SM-guldet. Men efter den succéartade säsongen, där Borgman även röstades fram som årets rookie”, kan den Huddinge-fostrade backen vara ett minne blott för HV71.

För Jönköpings-Posten bekräftar Borgman att det finns intresse från NHL. I vintras var NHL-kvartetten Nashville, Boston, Edmonton och Calgary på plats för att scouta svensken. Då han heller inte valdes i draften kan backen själv välja mellan de erbjudanden som finns.
– Jag har haft kontakt med olika klubbar under hela säsongen. Men det är inget som är klart ännu och tills dess tränar jag med HV71, säger Borgman till JP.se.

HV71:s sportchef Johan Hult bekräftar för tidningen att det finns intresse från Nordamerika. Skulle han lämna innan den 15 juni kommer HV71 få ersättning för honom. Borgman, som har kontrakt med HV71 även nästa säsong, vill inte kommentera vilka klubbar han har kontakt med. Men klart är att han är väldigt intresserad av att ta steget över till världens bästa hockeyliga.
– Det är väl allas dröm att spela där. Men inget är klart, det handlar om ett antal klubbar och jag måste fundera på vad som känns bäst, säger backen till JP.se.

LÄS MER: Uppges lämna HV71 – nu är centern på väg till annan SHL-storklubb

https://youtu.be/3cguJGLPt3A