Därför tackar alla NHL-svenskar ja till VM: ”Jag vet att spelarna gillar det”

Tre Kronor får förstärkning av 15 NHL-proffs till VM. Enligt spelaragenten Peter Wallén beror det på en enda sak. Tränarstaben.

Hockey-VM har de senaste åren inte inneburit någon större samling av svenska NHL-proffs. Men i år har Tre Kronor fått rejäl förstärkning från världens bästa hockeyliga. 15 spelare, vilket bara har slagits en gång tidigare, har tackat ja. Bland stjärnorna som ansluter återfinns Carolina-målvakten Eddie Läck, Tampa Bays backbjässe Victor Hedman, samt Colorados kapten Gabriel Landeskog. Men enligt spelaragenten Peter Wallén handlar de många positiva VM-beskeden inte bara om en chans att vinna en internationell titel.

Enligt honom har landslagsstabens hårda arbete för att bygga upp relationer till spelarna på andra sidan Atlanten varit en bakomliggande orsak till varför så många NHL-spelare valt att tacka ja.
– Jag måste säga att Rikard Grönborg och hans assisterande coacher i Tre Kronor, Johan Garpenlöw och Peter Popovic, jobbat upp ett väldigt bra förhållande till spelarna. De har förståelse för killarnas situation i deras klubbar i NHL och visar dem respekt samtidigt som de håller kontakten under hela säsongen på ett professionellt sätt. Jag vet att spelarna gillar det, säger Wallén till Expressen.

LÄS MER: Tre Kronor-målvaktens mäktiga hyllning till svenska hjältarna efter terrordådet