Här välter Oscar Klefboms mäktiga 160 km/h-bomb nästan målet

Vilken kanon!
Oscar Klefbom avlossade nog säkerligen årets mäktigaste slagskott i natt när svensken prickade in den så viktiga 3-3-kvitteringen med en fullträff på hela 160 km/h.

Edmonton Oilers bara fortsätter att imponera den här säsongen. I natt visade man återigen att man vill gå långt i det här slutspelet genom att besegra San Jose Sharks för tredje gången och ta kommandot i matchserien med 3-2-ledning. En av de stora hjältarna blev Oscar Klefbom.

Svenske backen klev fram när laget behövde honom som allra mest och fullständigt dunkade in 3-3-kvitteringen i slutet av den tredje perioden. Det var ett slagskott som verkligen hette duga när Klefbom tryckte iväg pucken i hela 160 kilometer i timmen och det riktigt sjöng till i målet när den gick in via stolpen.

Kanonskottet blir bara ännu mer imponerande om man jämför hastigheten med Zdeno Charas historiska rekordnotering i skill competition som ligger på runt 175 km/h. Och det var inte direkt i en slutspelsmatch…

Se Klefboms ruggigt hårda slagskott i natt:

 

Kolla liksom bara in den här bilden:

I förlängningen blev sedan David Desharnais matchvinnare för Edmonton Oilers med sitt 4-3-mål. Nu är laget bara en seger från att slå ut svårslagna San Jose Sharks ur Stanley Cup-slutspelet.

LÄS MER: Här blir svensken överkörd av slutspelets hårdaste tackling.