När ”Bulan” fick sitt klassiska utbrott på en stackars Djurgårds-rookie

Thomas ”Bulan” Berglund var en av Sveriges mest hårdföra hockeyprofiler.
Här kommer ett inslag när Luleå-ikonen visade varför.

Säsongen 2014/15 tog Thomas ”Bulan” Berglund över tränarjobbet i Brynäs. I år har han lett klubben hela vägen till SM-final. Men ”Bulan” har långtifrån gjort sig känd för insatserna på tränarbänken, utan för sin långa karriär på isen.

I nästan två decennier spelade centern elithockey för Luleå och var framför allt känd för sin tuffa spelstil och sylvassa kommentarer. Under åren har Berglund varit inblandad i mängder av omtalade bråk både på och runtomkring isen. I ett inslag visar TV4 ett par av Berglunds mest minnesvärda ögonblick.

Ett av dem inträffade under en tät drabbning mot Djurgården 2000 då den hetlevrade busen ryckte in och försvarade sin egen målvakt Jarmo Myllys.
– Det var deras nykomling, jag vettefan vad han heter, som skulle komma och vara kaxig. Och åker man in i våran målvakt då ska man få stryk, så är det bara, sade Berglund i en intervju efteråt.

Se incidenten samt fler minnesvärda highlights med Bulan i inslaget:

”Bulan” gör för tillfället sina sista matcher som Brynäs-tränare. Efter att finalserien är färdigspelad flyttar han norrut på grund av familjeskäl.