Beskedet: Jens Byggmark lägger ned karriären

En av Sveriges just nu största skidprofiler har fått nog.
Jens Byggmark meddelar att han avslutar karriären.
Det har både varit ett svårt och ett lätt beslut men oavsett så känns det rätt, säger Byggmark i ett pressmeddelande.

Jens Byggmark slog igenom som en av Sveriges största alpina talanger i början av 2000-talet. Men efter över 10 år inom världseliten och flera år förstörda av stora skadeproblem har Byggmark nu fått nog. I dag kom beskedet att han väljer att avsluta karriären.

Till slut var det korsbandsskadan som han drabbades av redan 2013 som satte stopp för den här världscupssäsongen och hela karriären.
– Anledningen till att jag bestämt mig för att avsluta min alpinkarriär är för att jag känner att mitt knä inte håller för att prestera på den extremt höga nivå det är i världstoppen, säger Byggmark i ett pressmeddelande.

Slalomspecialisten från Tärnaby samlade ihop 3 VM-silver, 2 världscupvinster och sammanlagt 9 pallplatser i världscupen. Och så här skriver ”Byggis” själv i pressmeddelandet om det tunga beslutet att lägga pjäxorna på hyllan:

Byggis out.

Jag känner mig otroligt stolt över min karriär. Första världscuptävlingen är 12 år sedan och 10 år på högsta nivå i denna underbara idrott. Tyvärr har allting ett slut. Det har både varit ett svårt och ett lätt beslut men oavsett så känns det rätt.

Man blir ganska sentimental efter ett sånt här beslut, dom minnen jag fått uppleva under den här resan har varit väldigt häftiga. Det finns en uppsjö med folk jag skulle vilja tacka för all hjälp och stöttning jag haft genom livet och min karriär.

Först och främst är det min familj som slitit för min idrott, Uno, Karin, och Jon, min vackra fästmö Michaela och våra barn. Alla mina fans, tv-tittare som stöttat och alla som har skickat peppande brev, mail och sms. Alla sponsorer jag haft genom åren både privat och i landslaget. Alla grymma lagkamrater jag haft, Skidförbundet som gett mig de möjligheter jag behövt för att prestera på topp, min manager Lasse Kjällberg, och sist men inte minst mina vänner.

Nu för min del kommer det så klart bli en riktningsförändring i livet där jag ska bygga upp nya mål och en ny karriär. Jag ser fram emot det!

Tack för mig

/Jens

LÄS MER: Här utmanas Jens Byggmark i sprint – på ett varuhus.