Tre Kronors glädjebesked – stjärnorna öppnar för VM

Sverige ser ut att få en drös förstärkningar till VM.
En av många NHL-stjärnor som är sugna är Dallas-backen John Klingberg.
– Jag kommer att åka om Grönborg ringer, säger han till Sportbladet.

Häromdagen beslutade NHL sig för att definitivt sätta stopp för ligans spelare att åka till OS. Därför kan VM bli NHL-stjärnornas enda chans att få dra på sig den blågula Tre Kronor-dressen. Redan nu har flera svenskar ingen chans att nå slutspel i världens bästa liga. Något som lett till att de börjat visa intresse för VM-spel.
– Jag är riktigt sugen och kommer åka om Grönborg ringer, säger stjärnbacken John Klingberg till Sportbladet.

Även Colorado-duon Gabriel Landeskog och Carl Söderberg, Carolina-duon Elias Lindholm och Victor Rask, samt Arizona-backen Oliver Ekman-Larsson har öppnat för att vara med.
– Vi har snackat lite när Grönborg och ”Garpen” varit här. Klart man är sugen på att fortsätta säsongen och ta revansch med ett VM, säger Lindholm.

Däremot får Tre Kronor klara sig utan några av de mest rutinerade svenska spelarna. Bröderna Henrik- och Daniel Sedin har sedan tidigare annonserat att de inte kommer att spela några fler VM. Även Henrik Zetterberg har tackat nej för att återhämta den slitna kroppen efter en lång säsong. Dessutom står det klart att målvakten Jakob Markström kommer att operera sig och därmed inte heller är aktuell.