Förlorarens hjärtevärmande gest får en hel idrottsvärld att applådera

Idrott handlar om så mycket mer än bara att vinna. Det har bevisats än en gång – nu i brottningsringen

High school-brottaren Mitchell McGee hade gått igenom ett tufft år. Hans far var dödligt sjuk i cancer och fick sen beskedet att han inte skulle vinna kampen. Mitchell vann mängder av matcher. Under förra helgen ställde han upp i distriktsfinalen i 54-kilosklassen och han var fast besluten om att vinna titeln för sin far. I finalen ställdes han mot en pojke vid namn Malik Stewart – och efter ett snyggt grepp bara minuter in i matchen stod Mitchell som segrare. Men det var inte hans seger som skulle stå i fokus. Det var hans besegrade motståndares agerande efteråt.

Malik, som själv hade förlorat sin pappa i en hjärtattack, förstod vad titeln betydde för Mitchell och hans pappa. I stället för att storma av mattan, arg för förlusten, gick han raka vägen fram till sin motståndare och gav honom en stor kram.
– Jag gick igenom samma sak när jag var yngre. Han vann och jag vet att han var stolt och det var hans pappa också. Jag gick över dit och gratulerade honom och sa att han skulle fortsätta vara stark. Det kom rakt från hjärtat, säger Malik till USA Today.

Det som skedde sedan skulle få publiken att ge Malik stående ovationer. Utan att tveka gick han fram till Mitchells tränare och sedan till den cancersjuke pappan och gav honom en varm kram.
– Det var en väldigt viktig match för Malik. Att kunna krama min pappa och inte bli arg och bara storma av mattan som många andra gör. Det var väldigt respektfullt, säger Mitchell till USA Today.

LÄS MER: Enorma stödet till cancersjuke pojken förenar fotbollsvärlden