Hockeysupportern klev in i målet – och spikade igen fullständigt

Tranås AIF var i rejäl knipa. Då lämnade supportern Tobias Lingmerth läktaren och klev in i målet. Och blev stor matchhjälte med 95,83 i räddningsprocent.

För sex år sedan gjorde Tobias Lingmerth sin första och enda hockeymatch för Tranås AIF. Sedan la han av hockeysatsningen och trodde nog aldrig att han skulle återvända. Men under söndagskvällen hände det mest oväntade.

När Tranås AIF mötte toppkonkurrenten Hanhals i Division 1:s södra serie blev förstemålvakten Marcus Lundell sjuk. På grund av flera andra omständigheter rådde därmed total kris i Tranås AIF. Men den stora räddaren i nöden fanns på läktaren. Tobias Lingmerth, som inte kunnat släppa hockeyintresset helt, tränar fortfarande en gång i veckan med veteranlaget och är dessutom trogen medlem i supporterklubben.
– Ja, jag brukar stå där lite vid sidan av, sa han till Tranås Tidning på söndagskvällen.
– Egentligen ska jag ju in här och spela från klockan 19 till 20.20 med veteranerna, men det blir nog inte så i dag.

När klubben kallade plockade Lingmerth återigen på sig målvaktsutrustningen och klev in i målet igen. Reservmålvakten kunde inte fullfölja matchen och vid ställningen 2-2 fick supportern ta över ansvaret. Och som han gjorde det.

Lingmerth räddade hela 23 av 24 skott och fick en imponerande räddningsprocent på 95,83 när Tranås AIF tog en mycket viktig 4-3-seger i toppstriden.
– Jag tyckte bara att det skulle bli skitroligt. Kändes som att jag inte hade något att förlora och att det bara var att gilla läget. Kände verkligen att jag hade spelarna med mig och att de skulle hjälpa mig, berättade Lingmerth för Tranås Tidning efter matchen.

Men trots hjälterollen känner han sig ändå mest hemma på läktaren och i veteranlaget framöver. Samt som en superinhoppare om det behövs.
– Jag är fortfarande supporter. Men jag finns här för att hjälpa till när det behövs. Jag tycker fortfarande att det är roligt, sedan får man ta det för vad det är.

Om ni tycker att efternamnet låter bekant? Ja, det här är golfproffset David Lingmerths lillebror.

LÄS MER: Här står NHL-svensken för årets värsta överfall.