Amerikanerna glänste när Linköping tog tredje raka segern

Linköping är fortsatt obesegrade under 2017.
I dag kom lagets tredje raka seger under det nya året när Luleå besegrades med 5–2. Garrett Roe och Broc Little blev stora matchhjältar med tre poäng var.

Linköping har börjat det nya året starkt med två raka segrar mot Djurgården respektive Skellefteå. I dag ställdes man mot Luleå hemma i Saab Arena och sviten skulle hålla i sig.

Efter den första perioden hade Linköping tagit ledningen med 2-1 och i mittakten skulle man fortsätta jobba hårt i offensiv zon.  Minuter in i den andra perioden utökades ledningen mot ett bitvis passivt Luleå. Broc Little och Garrett Roe spelade vackert bort Luleåförsvaret och den sistnämnda kunde friställa Ken Andre Olimb som i nästintill öppet mål satte 3-1. Luleå pressade på för ett reduceringsmål men Jakob Johansson i hemmakassen stod för flera fina räddningar och höll Linköping kvar i ledningen.

I stället kunde Linköping ta vara på sina chanser och till slut vinna tämligen komfortabelt med 5-2. Stora matchhjältar blev den amerikanska duon Garrett Roe och Broc Little med tre poäng vardera. Därmed tog Linköping sin tredje raka seger och parkerar fortsatt på fjärdeplats i SHL-tabellen. Luleå i sin tur har nu tre förluster på de fyra senaste matcherna och återfinns på tionde plats.

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.