Jätteryktet: Färjestads hämnd på rivalen Frölunda – kan nu sno stjärnan i kaxig värvningskupp

De gör inte inte bara upp på isen i SM-slutspelet.
Nu går rivalerna Färjestad och Frölunda även en fajt på transfermarknaden.
Där FBK vill ta ut sin stora hämnd på göteborgarna.

Bittra rivalerna Frölunda och Färjestad gör just nu upp i en stekhet SM-kvartsfinal. Men redan nu förbereder storklubbarna för nästa säsong och värvningsarbetet är i full gång.

Färjestads hämnd

Nyligen rapporterades det att Frölunda vunnit kampen om Gustav Rydahls namnteckning till nästa SHL-säsong. En spelare som tidigare har gjort stor succé i Karlstad och vunnit SM-guld med FBK.

Färjestad, SHL
230321 Färjestads Victor Ejdsell och August Tornberg jublar efter vinsten i kvartsfinal tre i SHL mellan Färjestad och Frölunda den 21 mars 2023 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0222

Därför är det en riktig prestigevärvning för göteborgarna och nu vill Färjestad ta ut sin stora hämnd efter den värvningen. Genom att få till en alldeles egen värvningskupp framför ögonen på Frölunda.

Snuva Frölunda

Det handlar om stjärnspelaren Carl Klingberg som huserat i den schweiziska ligan senaste sju säsongerna. Men nyligen avslöjade Klingberg själv att han lämnar Zug efter säsongen och har även öppnat för en flytt tillbaka till Sverige igen.

Joel Lundqvist, Frölunda
230225 Frölundas Joel Lundqvist under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Frölunda den 25 februari 2023 i Gävle. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN / COP 254 / TS0122

Flera SHL-klubbar är intresserade, rapporterar Sportbladet. Frölunda är en av klubbarna men även Färjestad är i kontakt med 32-årige forwarden, enligt kvällstidningens uppgifter.

Vunnit VM-guld

En värvningskupp av Klingberg framför näsan på Frölunda skulle bli den perfekta hämnden för Färjestad efter att ha gått miste om Rydahl. Carl Klingberg är fostrad i Frölundas juniorverksamhet men lämnade klubben 2011 och har sedan dess inte spelat på svensk mark.

Under karriären har han vunnit VM-guld med Tre Kronor, två mästartitlar i Schweiz och spelat i både både NHL och KHL.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Vad tycker du om den här värvningskuppen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Vackra gesten till Börje Salming – nu samlas svenska kändiseliten för fin hyllning: ”Vi är glada att kunna göra det”

LÄS MER: Lilla Frölundatjejens helt underbara skylt på läktaren – som alla i hockey-Sverige älskar: ”Mamma visste inte…”