Calle Halfvarssons brutalt ärliga ord om framtiden – efter tuffa medaljmissen i VM: ”Jag kommer att…”

Svenska skidlandslaget har återvänt till Sverige.
Då öppnar Calle Halfvarsson upp om framtiden och är brutalt ärlig.
– Det känns fel att sluta nu, säger han till Radiosporten.

Skid-VM var länge flera på raken missade medaljer för de blågula herråkarna. Medan svenska damerna samlade medaljer på hög och bärgade hela fyra guldmedaljer så var det oerhört tufft för herrarna.

VM-bronsduellen

Ända fram till den allra sista dagen i Planica hade Sverige inte en enda medalj på herrsidan. Men då hände det bästa möjliga tänkbara när tre svenska åkare gjorde upp om medaljerna på femmilen ända in i det sista.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Calle Halfvarsson, skid-VM
230303 Calle Halfvarsson of Sweden looks dejected after competing in the Men’s Cross Country Skiing 4 x 10km Relay during the FIS Nordic Ski World Championships on March 3, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0531

Jens Burman fick ge sig ganska tidigt men Calle Halfvarsson och William Poromaa gick en spurtduell om det sista VM-bronset att dela ut i Planica. Poromaa visade sig starkast och firade karriärens första VM-medalj stort i målgången.

LÄS MER: Skidlandslagets oväntade drama på vägen hem – Frida Karlsson erkänner oron: ”Han verkade nykter…”

Halfvarssons ord

Men för Halfvarsson blev det total besvikelse efter att han gått miste om karriärens allra första individuella mästerskapsmedalj. Sedan dess har oron varit stor för att 33-åringen kan tänkas avsluta skidkarriären.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Calle Halfvarsson, skid-VM
230219 Calle Halfvarsson of Sweden poses for a portrait at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team ahead of the FIS Nordic Ski World Championships on February 19, 2023 in Unterferlach. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0508

När landslagsveteranen landat på svensk mark igen ger han sitt besked om framtiden och är brutalt ärlig efter den tuffa medaljmissen på femmilen. Halfvarsson erkänner att han inte har några som helst planer på att lägga av och öppnar även för näst skid-VM i Trondheim 2025.
– Nu är det långt till nästa mästerskap, två år är det ju. Så vi får se hur kroppen svarar de här kommande åren. Jag kör förmodligen en säsong till för att det har gått så bra i år, så det känns fel att sluta nu, säger han till Radiosporten.

LÄS MER: Så mycket tjänade svenska VM-hjältarna – Frida Karlsson avslöjar vad Ebba Andersson ska köpa: ”En riktigt fet”

Calle om framtid

Den kommande skidsäsongen kommer att bli avgörande för om Calle Halfvarsson väljer att satsa mot skid-VM 2025.
– Vi får se hur det går nästa år, om det går väldigt bra så kommer jag att testa mot Trondheim. Och jag hoppas så klart kunna ta den där medaljen då, säger han i intervjun.

Redan till helgen väntar nya skidtävlingar när det är dags för världscupen i Holmenkollen. Men först ska Halfvarsson ta en avstickare hem till Dalarna innan det är dags att ladda om för nya skidlopp.
– Nu ska jag hem till familjen och jag längtar jättemycket efter dom. Jag har varit borta från dom i över en månad och nu känns det bra att få komma hem och få lite distans till det här. Leka med pojken där hemma och glömma bort det här för att ladda om för nya tävlingar, säger han till radiokanalen.

Vill du se Calle Halfvarsson fortsätta karriären? Dela artikeln och säg din åsikt!