Enorma sågningarna mot svenskstjärnan – kallas för den sämsta trejden i NHL:s historia: ”Bort med honom”

En säsong med Vancouver Canucks.
Men fansen är inte nöjda med Oliver Ekman-Larsson.
Fansen sågar svenskstjärnan längs fotknölarna.

Oliver Ekman-Larsson var under sina bästa stunder i Arizona Coyotes en av NHL:s absolut bästa backar. Han kunde göra mängder av poäng, samtidigt som han var säkerheten själv defensivt, och det fanns ett stort intresse för honom när Arizona bestämde sig för att inleda en ombyggnadsfas och göra sig av med sin stjärna.

Första säsongen avklarad

Det blev till sist Vancouver Canucks som fick signeringen, men redan när värvningen offentliggjordes så var det många som oroade sig över svenskens kontrakt. Förra sommaren hade han hela sex år kvar på sitt kontrakt, med en hög lön och en hög lånetaksträff. Ekman-Larsson hade dessutom producerat sämre och sämre, och det sista fansen ville ha var en spelare som tar värdefull lön under många år, utan att egentligen utmärka sig så mycket på isen.

Vancouver Canucks’ Oliver Ekman-Larsson, of Sweden, takes part in the NHL hockey team’s training camp in Abbotsford, British Columbia, Thursday, Sept. 23, 2021. (Darryl Dyck/The Canadian Press via AP)

En säsong in i Canucks-sejouren så kan Ekman-Larsson sammanfattas som… godkänd. Han spelar i den andra backkedjan, och det är svårt för honom att få samma speltid som han fått i Arizona, då Canucks har en av seriens bästa offensiva backar i Quinn Hughes redan. Det betyder även att svensken inte får fullt förtroende i powerplay, och totalt blev det ”bara” 29 poäng på 79 spelade matcher den här säsongen.

Toksågas nu

Nu talar mer och mer för att Vancouver Canucks vill göra sig av med ”OEL”, men problemet är bara om det finns någon klubb som är beredda att ta risken, med det dyra och långa kontraktet. Dessutom så sägs Ekman-Larsson ha en klausul i kontraktet som gör att han själv kan säga nej till att flytta. Men Canucks sägs vara optimstiska – och det får fansen att jubla. I samband med uppgifterna så har fansen passat på att såga värvningen rejält.

”En av de sämsta trejderna i NHL:s historia”‚ skriver en supporter.

220508 Oliver Ekman-Larsson of Sweden celebrates the 3-2 goal the Beijer Hockey Games between Sweden and Finland on May 8, 2022 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Många menar dock att det är svårt för Ekman-Larsson att vara så framträdande när laget redan har Quinn Hughes – men att man hade begärt mer.

”Vem är dum nog att ta över det kontraktet?”, frågar sig en supporter.

”Vi kan inte ha en spelare som tjänar 70 miljoner kronor per säsong som en andraback. Det är inte logiskt, och det var inte logiskt när vi gjorde trejden heller”‚ skriver en annan.

”Kontraktet är inte värt det, oavsett hur bra han nu skulle vara nästa säsong”‚ skriver en tredje.

LÄS MER: Experterna bara älskar svenskstjärnans drag efter att ha avgjort matchen – lyfter plötsligt på handen: ”Perfekt!”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!