Omtyckta Johanna Ojalas plötsliga helomvändning – börjar jobba med helt ny sport: ”Det är nytt för mig”

Johanna Ojala är främst förknippad med längdåkningen.
Men under våren börjar hon arbeta med en helt ny sport.
– Det är nytt för mig, säger hon.

Johanna Ojala har varit en av våra mest folkkära experter inom längdåkningen de senaste åren. 39-åringen debuterade 2013 i SVT:s hyllade Vinterstudion, och varit väldigt populär hos tv-tittarna.

Nya jobbet

Men inför den nu pågående skidsäsongen tappade SVT rättigheterna till världscupen i längdåkning till Viaplay. Och sporten var inte det enda som drog över till Viasats kanaler, även Johanna Ojala som ny programledare tillsammans med Peter Jihde.

Med bara knappt ett halvår i sin helt nya roll i studion får Johanna Ojala ännu mer förtroende av Viaplay som programledare.

211028 Johanna Ojala under en pressträff om Viaplays tv-sändningar inför skidsportsäsongen, den 28 oktober 2021 i Stockholm. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Till den här säsongen har kanalen köpt rättigheterna till damallsvenskan, och nu står det klart att Johanna Ojala kommer att leda fotbollssändningen när den drar igång i slutet av mars.

– Jag blev väldigt glad när jag fick frågan, det är en ära. Det betyder att den korta karriär jag hittills haft som programledare har gjort avtryck. Jag är tacksam och ödmjuk inför uppgiften, säger hon till Sportbladet.

”Har inte spelat själv…”

Johanna Ojala har inte verkat i fotbollssammanhang tidigare, och medger för kvällstidningen att hon aldrig ens har spelat fotboll.

– Jag har inte spelat fotboll själv, men det är ett område jag ska lära mig mycket om tillsammans med alla våra kompetenta och initierade experter, säger hon och fortsätter:

211028 Johanna Ojala poserar för porträtt under en pressträff om Viaplays tv-sändningar inför skidsportsäsongen, den 28 oktober 2021 i Stockholm. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

– Det har varit väldigt lärorikt att gå från att svara på frågor som expert, till att ställa frågor som programledare. Att tillsammans med producenter få chansen att påverka innehållet. Sedan ger livesituationen min tävlingsnerv näring.

LÄS MER: Landslagets tydliga besked – vädjar nu till Frida Karlsson: ”Det tar emot, men…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!