När Dominik Hasek ägde en hel arena – genom att lyfta på benet och släppa in pucken i eget mål med flit(!)

Dominik Hasek hade allt.
Även ett stort sinne humor.
Det är det här ett tydligt bevis på.

Dominik Hasek hade verkligen allt som en målvakt behövde. Han finns alltid med i diskussionen kring de största legendarerna i NHL, och de är lätt att förstå varför. Totalt blev det 16 säsonger i NHL, och hans siffror håller än i dag absoluta världsklass.

Otrolig karriär

När Hasek avslutade karriären kunde han se tillbaka på två Stanley Cup-titlar och Vezina Trophy, priset till årets målvakt i NHL, vann han hela sex gånger. Dominator var uppskattad av alla för sitt sätt att vara på isen. Han var helt orädd, hade en vinnarskalle som få kunde matcha, och var dessutom karismatisk och unik i sin stil.

071010 Ishockey, NHL, Detroit Red Wings, morning skate, träning: Dominik Hasek, målvakt. © Bildbyrån

Hasek spelade fram till att han var 47, och älskade verkligen hockey att bjuda på det lilla extra. Den tjeckiske ikonen tog varje chans att briljera lite extra, och det är det här det tydligaste beviset för. Det hände i en match mot Washington Capitals, säsongen 05/06.

Släppte in – med flit

Hasek tog då chansen att grundlura alla, genom att göra… ingenting. En puck kom in mot målet från långt håll, och Hasek valde helt enkelt att bara lyfta på benet och låta pucken gå i mål.

020217 OS, Ishockey: Dominik Hasek, målvakt Tjeckien. © Bildbyrån

Capitals-fansen trodde att Hasek fått ett totalt hjärnsläpp, och måltutan drogs igång för fulla muggar. Men glädjen blev kortvarig, då det visade sig att målet dömts bort. Anledningen? Hasek visste att det var offside, och lät därför pucken retsamt gå i mål. Det krävs kyla och humor för att göra någonting sådant, och det är två egenskaper som Hasek minst sagt hade.

LÄS MER: Fräcka målet hela innebandy-världen pratar om – 15-åringen(!) snurrar upp målvakten på läktaren: ”Så lätt”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!