Friidrottsstjärnans oväntade utspel om Cristiano Ronaldo: ”13-åriga flickor kan göra det där…”

Cristiano Ronaldo hyllas nu i hela världen.
Men finska friidrottsstjärnan kan inte förstår varför.
– 13-åriga flickor kan göra det där, säger hon till SportExpressen.

När Portugal föll mot Tyskland med 2-4 i helgen blev det en rejäl snackis om Cristiano Ronaldo. Portugisiske storstjärnan stod för en mäktig jätterusch över hela planen och har uppmärksammats rejält sedan dess.

Ronaldo-bedrift

Först nickade han bort en hörna i eget straffområde och sprang sedan tvärs över hela planen för att göra mål i det andra straffområdet inom loppet av 15 sekunder. En otrolig prestation av en 36-årig fotbollsspelare.
”Fansen går i spinn över Ronaldos fysik och hyllar honom som sensationell”, skriver engelska Daily Mail.
”Är han den snabbaste 36-åringen genom tiderna?”, undrar ITV Football.

Cristiano Ronaldo, Portugal
200908 Cristiano Ronaldo of Portugal leaves the pitch during the Nations League football match between Sweden and Portugal on September 8, 2020 in Stockholm. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JM0020

Finska tidningen Iltalehti rapporterar att Ronaldo kom upp i en topphastighet av 30 kilometer/timmen. Det får finländska friidrottsstjärnan Annimari Korte att reagerar oväntat starkt.
”Det här är alltid lika underhållande. 30 kilometer i timmen är farten jag håller när jag är i luften och passerar häckarna. Mellan häckarna går det snabbare än så”, skriver hon i ett utspel på Twitter.

Kortes utspel

33-åriga Korte är en av Europas snabbaste häcklöpare och är inte särskilt imponerad av Ronaldos notering från EM.
– Jag noterade att 30 kilometer i timmen inte är i närheten av Ronaldos toppfart. Han har sprungit 38,6, så jag förstår inte varför det blir en nyhet. Det är inte så snabbt för att vara han, säger hon till SportExpressen.

Annimari Korte, Finland
Annimari Korte, Finland. FOTO: Instagram.

Det stämmer att Ronaldo noterades för en topphastighet på 38,6 km/h under en VM-match mot Spanien 2018.
– 30 kilometer i timmen är heller inte så snabbt, jag håller samma hastighet i luften över häckarna och 13-åriga flickor kan komma upp i det på 100 meter. Det mesta blir så klart intressant runt Ronaldo men det här är inte snabbt, varken för honom eller för någon annan fotbollsspelare, slår Korte fast för kvällstidningen.

Snabbast hittills i EM 2021 är Italiens Leonardo Spinazzola som kommit upp i en hastighet på 33,8 kilometer km/h. Tvåa på listan är Wales Daniel James på 33,5 km/h och trea är Englands Raheem Sterling med 33,1 km/h.

Vad tycker du om hyllningarna till Cristiano Ronaldo? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Cristiano Ronaldo högaktuell för superövergång – kan bli sommarens storvärvning: ”Närmare än någonsin”

https://twitter.com/annimarikk/status/1406557987154563072
#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!