Brynäs vinner första kvalmatchen – avgjorde efter suddendrama och kaosmål

Första matchen i ödeskvalet gick till sudden death.
Där vann Brynäs, efter en tilltrasslad situation där videodomaren fick gå in.
Matchvinnare: Linus Öhlund.

Det blev inte helt oväntat en nervös, darrig och avvaktande inledning på playout-mötet mellan Brynäs och HV71. Antalet ordnade anfall var lätträknade, medan felpassen duggade tätt.

Hemmalaget Brynäs kunde dock koppla ett grepp i andra perioden, mycket på grund av att HV71 tog ett par onödiga utvisningar. Brynäs fick spela 5-3 i totalt nästan två minuter, dock utan att göra mål.

Men målet kom ändå. Emil Molin, nu i förstakedjan, skapade flertalet chanser under andra perioden och satte även 1–0.

HV avslutade andra perioden klart bättre och inledde även tredje perioden starkt, med ett par feta chanser.

Fem minuter in i tredje fick till slut HV betalt – i power play. Arttu Ilomäki smällde in Linus Fröbergs smarta passning till 1–1.

Bägge lagen hade sedan ett par chanser att avgöra i tredje. Brynäs hade ett skott i ribban med dryga minuten kvar.

Även HV71 hade en ramträff, när Eric Martinsson satte pucken i ribban i början av sudden.

Målet kom i slutet av fjärde perioden. Det var en tilltrasslad närkamp framför HV-målet, där målburen flyttades. Det tog flera minuters videogranskning innan man bedömde att målet var korrekt.

Texten uppdateras.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */