Norska stjärnans ärliga ord efter allvarliga kraschen och Frida Karlssons skada: ”Stackaren, vi kör över henne”

Frida Karlsson, Ebba Andersson och Heidi Weng var i en krasch – och Karlsson skrek ut sin smärta efter målgång.
Efteråt bad Heidi Weng om ursäkt – till Ebba Andersson.
– Vi kör över henne, säger norskan.

Damernas tremil brukar alltid bjuda på stor dramatik, och årets VM-upplaga var inget undantag. Therese Johaug var precis så överlägsen som alla hade räknat med, och redan efter tio minuter hade hon skapat sig en ointaglig lucka som bara växte och växte.

Allvarliga kraschen

Det blev inte ens spännande om guldet, men om övriga medaljer så blev det högdramatiskt. Med cirka milen kvar så ändrades förutsättningarna ordentligt, då Frida Karlsson, Ebba Andersson och Heidi Weng, som gjorde upp och silvret och bronset, plötsligt kraschade.

Foto: SVT Play

Trion tappade mycket tid men Weng lyckades ändå korsa mållinjen som tvåa, samtidigt som Frida Karlsson blev trea. Men Karlsson gjorde illa sig ordentligt i kraschen, och åkte den sista milen i rejäl smärta. Direkt efter målgång höll hon sig för sin svullna arm, samtidigt som hon var i tårar och skrek ut sin smärta. Karlsson togs hand om av läkare och fick lämna området med ambulans för att röntga armen.

Ber om ursäkt – till Ebba

Efteråt så valde Heidi Weng att be om ursäkt för kraschen – men till Ebba Andersson. Norskan hade även hon skrapsår på armen.

– Det är ingen fara med mig, men jag tycker verkligen synd om Ebba. Både jag och Frida kör över henne. Det är sånt som händer, säger hon till TV2.

Foto: Bildbyrån

Ebba Andersson beskriver kraschen så här:

– Det tog tvärstopp, skidorna sög fast och jag hade ingen chans satt parera för det alls, säger hon till SVT.

Andersson led även med sin lagkamrat, Frida Karlsson.

– Det kändes allvarligt. Det var inte förrän efteråt som jag förstod hur ont hon hade. Det är hemskt att se, men vi håller tummarna för att det inte var allvarligt.

LÄS MER: Frida Karlsson i tårar efter VM-bronset – skrek ut sin smärta och fick lämna med ambulans

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!