Svenska landslagsåkarens oväntade kritik – efter att Kalla blivit uttagen till VM: ”Jag har presterat bättre”

Anna Dyvik petades från skid-VM.
Nu vädrar hon sitt missnöje över att Charlotte Kalla fått ta en plats i truppen istället.
– Jag hade stora problem med ryggen i Ruka, men kom inte 48:a, säger Dyvik till Sportbladet.

I dag presenterades skidlandslagets VM-trupp till mästerskapet i Oberstdorf och stora glädjebeskedet var att Charlotte Kalla tagit en plats trots oron. 33-åringen har varit drabbad av ryggproblem senaste tiden och varit ett frågetecken inför skid-VM 2021.

Dyvik petad

Men slut fick veteranen en plats i truppen där konkurrensen har varit oerhört tuff på damsidan. Anna Dyvik petades från VM-truppen och vädrar nu sitt missnöje efter den uteblivna platsen.

Anna Dyvik, skidor
201129 Anna Dyvik of Sweden after the women’s Cross Country Skiing 10 km during the FIS Cross-Country World Cup on November 29, 2020 in Ruka. Photo: Tomi Hänninen / BILDBYRÅN / COP 211 / XX0009

26-åringen, som nyligen vann SM-guld i sprint tycker att hennes resultat borde räckt till en VM-biljett. Framförallt när Kalla dragits med ryggproblem och varit ett så osäker inför VM.
– Det är kul för henne. Men jag tycker kanske att jag har presterat bättre än henne i år. Jag har haft värre ryggproblem än vad hon har haft. Jag hade stora problem med ryggen i Ruka men jag kom inte 48:a, jag var 34:a i jaktstarten som sämst, säger Dyvik till Sportbladet.
– Jag tycker att ska Charlotte få åka en distans på VM kan jag också få åka en distans.

Kalla till VM

Både Kalla och Dyvik har haft ryggproblem under säsongen men ser man till resultaten så har Dyvik en sjundeplats som bäst i sprint samt en 13:e plats på världscupen i distansloppen. Där har Kalla som bäst en sjundeplats i distansloppen.

201219 Charlotte Kalla efter en träningstävling den 19 december 2020 i Östersund. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN / COP 222 / ER0018

Landslagschefen Anders Byström förklarar beslutet att ta ut Charlotte Kalla i VM-truppen så här:
– Dels har hon en sjundeplats från Lahtis, och det är ju ett av de bästa resultat vi haft förutom de som varit på pallen. Det är absolut inte dåligt. En bra stafettsträcka också. Hon hade problem med ryggen i Falun, det ska man inte värdera för mycket. Hennes mästerskapsrutin är viktig för oss med de unga tjejerna vi har med. Jag tror det kan betyda mycket, säger Byström till kvällstidningen.

LÄS MER: Nya, oroande beskedet om Linn Svahn – går nu en kamp mot klockan inför VM: ”Det är frågetecknet just nu”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!