Profilen ger nu den allra mäktigaste hyllningen till Elias Pettersson – efter ilskan mot NHL:s omtalade lista

Elias Pettersson hamnade på en 38:e plats på NHL:s lista över de bästa spelarna.
Det får profilen Jeff Marek att se rött – och nu kommer han med en superhyllning till svensken.­

– Han är en av kanske fem spelare som jag skulle betala för att se spela, säger han.

Elias Pettersson fortsätter att få enorm uppmärksamhet i Nordamerika, och han tycks dessutom bara stiga i rang för sina prestationer i NHL. Under sina två inledande säsonger i världens bästa hockeyliga så har Pettersson charmat publiken med sitt livsfarliga skott, sina magiska framspelningar och sitt snudd på unika spelsinne.

Mäktiga hyllningen

Inför hans tredje säsong är tanken att han ska ytterligare kliv i sin utveckling, och bära Canucks än längre än till konferenssemifinal som man nådde i somras, och många tycks eniga om att han kommer att ta det steget. Men när NHL tidigare under december rankade ligans bästa spelare så fanns Pettersson först på en 38:e plats, vilket fick många Canucks-supportrar att reagera med ilska.

Elias Pettesson, NHL
181218 Elias Pettersson of Vancouver Canucks during the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87813

Och när profilen Jeff Marek, programledare för diverse NHL-relaterade program i tv, radio och podcasts, fick frågan om vad han tyckte om placeringen så tvekade han inte på svaret.

– Inte en chans att han ska vara så lågt!, utbrister han i radioprogrammet Sportsnet’s Starting Lineup, och fortsätter:

– Jag skulle säga att Elias snarare är en topp 15-spelare. Killen kommer att bli en av de mest dominanta spelarna i NHL, och han kommer vara det under en lång, lång tid. Jag blir sällan upprörd över listor som denna, men jag tycker det att det här är fel. Om jag skulle göra en lista på vilka spelare i NHL som jag skulle betala pengar för att enskilt se, vilka nämner jag då?

”Skulle betala för att titta”

Jeff Marek fortsätter sedan med att nämna några av NHL:s allra största stjärnor.

– Min lista skulle bestå av Nathan MacKinnon, Connor McDavid, Jack Eichel, Victor Hedman, kanske bröderna Hughes – och Elias Pettersson. Elias är en av fem spelare som jag betalar för att se. Han har allt man behöver, och varje gång jag kollar på Canucks så gör Elias någonting som jag aldrig har sett förut. För mig är han en topp 15-spelare, kanske till och med topp 10. Och vad NHL säger spelar ingen roll. Det är alldeles, alldeles för lågt.

190515 Elias Pettersson of Sweden drinks water at a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 15, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Jeff Marek fortsätter sedan med att nämna några av de egenskaper som gör Elias Pettersson så speciell.

– Han rä så hal, och hela tiden tänker man: ”Hur ska han komma loss ur den här situationen då?”. Men sen, långt efter, förstår man. Han tänker på en helt annan nivå. Många spelare i NHL kan tänka så, men att faktiskt göra det, i den farten dessutom, det är någonting helt annat. Han är dessutom så tunn och man tänker hela tiden att han kommer bli mosad, men det blir han aldrig. Allting som en forward behöver har Elias Pettersson.

LÄS MER: Här är Henrik Lundqvists första ord – efter chockbeskedet att han lämnar Capitals: ”Är redo att…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!