Ibrahimovics oväntade jättehyllning – och kaxiga utspel inför stormatchen: ”Zlatan förtjänar att…”

Zlatan Ibrahimovic är i superform.
Då tycker han att Celtic förtjänar att se honom i torsdagens Europa League-match.
– Celtics publik förtjänar att kunna se Zlatan Live, säger han.

Zlatan Ibrahimovic är i sitt kanske livs bäst form – som 39-åring. I våras bevisade han, när han återvände till Europa efter en sejour i MLS och LA Galaxy, att han fortfarande håller absoluta toppklass i Serie A då han ledde Milan från en mittenplacering till Europa-platser.

Stora succén

Och under inledningen av årets säsong har han bevisat att formen i våras inte var någon tillfällighet. I premiären gjorde svensken matchens två enda mål mot Bologna, men därefter tvingades han stå över två matcher då han drabbades av coronaviruset.

200921 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during the Serie A game between AC Milan and Bologna on September 21, 2020 in Milano. Photo: Maurizio Borsari / BILDBYRÅN

Men i helgen var han tillbaka, då i det tokheta derbyt mot Inter – och gjorde braksuccé direkt. Ibrahimovic gjorde Milans två enda mål i matchen som man vann med 2-1, och man gick därmed upp i serieledning som enda lag med full pott efter fyra spelade omgångar.

Jättehyllningen

På torsdag får Zlatan dessutom gå in med Milan i ett efterlängtat Europa-spel, och det vankas stormöte borta mot Celtic direkt. Vanligtvis är det en av de arenorna med bäst inramning i hela Europa, och när det inte härjar ett coronavirus brukar läktarna vara fyllda med 60 000 fans.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
200213 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan ahead of the Italian cup match between AC Milan and Juventus on February 13, 2020 in Milano. Foto: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Nu kommer Zlatan med en mäktig hyllning till fansen – men även ett kaxigt uttalande om sin egen status.

– Celtic har en av de bästa atmosfärerna i hela Europa. Zlatan förtjänar att spela inför Celtics publik och Celtics publik förtjänar att kunna se Zlatan live. Jag har spelat inför fullsatta läktare på deras arena och ville uppleva det igen. Men eftersom läget i världen är som det är finns inte den möjligheten. Men kanske får jag en ny chans någon annan gång, säger Zlatan till skotska Daily Record, enligt Aftonbladet.

”Gjorde mig mer hungrig”

Till tidningen berättar nu även Zlatan om hur det egentligen var att sitta i karantän för coronaviruset – och hur det påverkade hans fotbollsspelande.

– Att sitta i karantän var rätt sak att göra, men det var inte lätt för mig. Jag ville bara vara med mina lagkamrater. Men att tvingas stanna hemma när jag egentligen ville träna gjorde mig bara ännu mer hungrig, säger han.

LÄS MER: Nya, spännande framtidsbeskedet om Zlatan – efter toksuccén i derbyt mot Inter: ”Vi ska prata om det…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!