IFK Göteborgs stora ilska – sätter ner foten efter allvarliga hoten: ”Kommer att polisanmälas”

Victor Wernersson lämnar IFK Göteborg – och har mötts av hot och hat.
Nu sätter klubben ned foten.
”Vi accepterar varken personangrepp, hot om våld eller insinuationer om våld på spelare eller ledare”, skriver klubben på sin hemsida.

Victor Wernersson har blivit ordinarie i IFK Göteborgs backlinje. Men i matchen mot IFK Norrköping, på måndagen, var han placerad på bänken.

”Accepterar inte det”

Anledningen är att 25-åringen i söndags missade en träning för att i stället åka till Belgien och skriva kontrakt med Mechelen, dit han är klar att flytta efter säsongens slut. Wernersson flyttar alltså som bosman, gratis – vilket har fått IFK-fansen att reagera.

200625 IFK Göteborgs Victor Wernersson under kvartsfinalen i Svenska Cupen mellan Hammarby och IFK Göteborg den 25 juni 2020 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

På sociala medier har kritiken varit stenhård, och nu markerar IFK Göteborg tydligt mot näthatet.

”Att vara supporter innebär många känslor. Allt från glädje till besvikelse. Och allt det har man rätt att uttrycka. Men vi ber om god ton i sociala medier. Vi accepterar varken personangrepp, hot om våld eller insinuationer om våld på spelare eller ledare”, skriver man.

”Kommer polisanmälas”

Man skriver vidare:

”Det finns de som har uppmanat till våld och andra som har gillat dessa inlägg i sociala medier. Detta ska inte och får inte förekomma oavsett vad. Hot kommer att polisanmälas”.

200622 IFK Göteborgs Victor Wernersson deppar under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Mjällby den 22 juni 2020 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Victor Wernersson passar även på att be om ursäkt till de inbladade parterna.

– Jag har förståelse för att många har reagerat. Det var inte min mening att göra någon upprörd. Det var självklart inte okej att jag missade den matchförberedande träningen efter att mitt flyg hem blev försenat. Jag borde också ha tänkt efter hur saker och ting skulle kunna tolkas och se ut för andra. Jag har bett lagkamraterna, tränarna och sportcheferna om ursäkt för detta och det gör jag nu också till alla supportrar, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!